Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 2 januari 2017

Maak je woning na Kerst weer gezellig

Nadat de kerstboom de deur uit is, de kerststerren en de rendieren weer naar zolder zijn, voelt je huis in januari altijd een beetje leeg en kaal aan. De woonkamer oogt ineens een stuk ongezelliger. Grijp je kans en maak van je huiskamer weer een gezellige en warme ruimte.

Verschuif met wat meubels

Wanneer alle kerstspullen de woonkamer uit zijn, zijn de lege plekken in je woonkamer ineens een doorn in het oog. Probeer allereerst met wat meubels te verschuiven. Het zorgt voor een totaal andere ruimte en sfeer waardoor je weer lang van je interieur kunt genieten. Is het niet mogelijk om het een en ander te verschuiven maar wil je toch die kale plek gevuld hebben? Koop een grote bloempot of vaas en decoreer deze met hoge takken.

Heel veel kaarsjes

Kaarsen zijn het antwoord om je woning in één klap een stuk gezelliger te maken. Zet wat kaarsen of waxinelichthouders op de salontafel, op het dressoir en in het raamkozijn. Zo vul je ongemerkt toch de lege plekken in huis op. De winter is het ideale moment om kaarsen aan te steken omdat het vroeg donker wordt. De romantische sfeer die brandende kaarsen geven zorgt voor warmte in je woonkamer.

Een poefje hier, een sierkussentje daar

Ook poefjes, sierkussentjes en dekentjes maken je woonkamer veel knusser en gezelliger in de koude wintermaanden. Zet bijvoorbeeld een grote poef bij de bank. Decoreer de poef met een mooi kleed van wol of zet er een rond dienblad op met een aantal sfeerkaarsen. Een warm kleed op de bank doet ook al veel voor de sfeer in huis. Bovendien kun je daar ’s avonds lekker onder gaan zitten.

Winterse accessoires

De Kerst is voorbij, maar je kunt in januari en februari nog steeds gebruik maken van nepsneeuw, dennenappels en rode besjes. Leg op een rond dienblad wat nepsneeuw, zet er wat witte huisjes in en maak het af met dennenappels die ook onder het sneeuw zitten. Ook de gezellige lichtjes kun je gewoon in het interieur laten hangen, want in deze donkere wintermaanden zorgen ze nog steeds voor een gezellige sfeer. Wikkel de lichtjes bijvoorbeeld om een bloemstuk heen.

Zeg het met een vloerkleed!

Vind je het na al deze aanpassingen nog steeds wat kaal in huis? Het knusser maken van je woonkamer kan ook heel gemakkelijk gedaan worden door een vloerkleed te gebruiken. Zo’n groot kleed slokt gelijk een deel van de lege ruimte op waardoor de kamer een stuk

voller lijkt te zijn. In de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Dat is gelijk lekker warm aan je voeten. In de lente en de zomer kun je gaan voor een fris en laagpolig vloerkleed.

Natuurlijke materialen en kopertinten

Natuurlijke materialen en accessoires in kopertinten geven je woonkamer een warme en knusse uitstraling. Houten blokken, koperen kandelaars en rieten mandjes zijn kleine accessoires die tijdens dit seizoen niet in je woonkamer mogen ontbreken.