Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Linda Canter, 1 mei 2017

Mooiste natuurgebieden voor een lentebezoek

De lente is in volle gang en de zomer staat alweer voor de deur. Die zwoele lentedagen wil je ondanks je drukke bestaan niet aan je voorbij laten gaan. Het is nu de tijd om er lekker op uit te gaan nog voor de zomerdrukte begint. In deze natuurgebieden kun je je lekker voorbereiden op de zomer en alvast beginnen aan je kleurtje.
 

Het Waddengebied

Het Waddengebied is een heerlijke bestemming voor de warme dagen. Bij laag water komt een groot gedeelte van deze wadden droog te liggen en kun je hier prachtig wandelen. Dit geeft net dat beetje extra ten opzichte van het strand. Door de wisseling van het getij vind je hier verschillende en vooral unieke dieren en planten. Daarnaast zijn er ook regelmatig waddentochten te maken als je het niet erg vindt om wat geld uit te geven.
Kijk voor meer informatie op http://www.waddenwandelen.nl

De Veluwse Bossen

Is het je allemaal iets te warm? Dan kun je prima vertoeven in de Veluwse bossen. Er is maar liefst 91.000 hectare aan beschermd natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de diverse dieren en planten die er te vinden zijn. Als je goed oplet, kun je bijvoorbeeld wilde zwijnen en edelherten vinden. Neem gerust je kinderen mee voor een bijzondere biologieles of laat de hond lekker razen. Er zijn online verschillende wandelroutes te vinden voor de leukste ervaring.
http://www.visitveluwe.nl/

Scheveningse Noorderstrand

Om lekker uit te waaien voordat de zomerdrukte begint, kun je ook genieten op het Scheveningse Noorderstrand. Dit natuurgebied is perfect om bij zonsondergang nog even de laatste zonnestralen mee te pakken. Het strand is ruim drie kilometer lang en daarmee zeker nu perfect voor een lange wandeling met bijvoorbeeld je hond of kinderen. Tussen 15 mei en 1 oktober zijn honden verboden op het strand. Naast het strand is er nog genoeg te beleven tussen april en september. Zo vind je aan het einde van het strand een boulevard met winkels en is er overal wel verse vis te koop.
 

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een natuurgebied vooral bekend om zijn diversiteit aan vogels en het unieke hoogveen. Er zijn diverse landschappen te vinden zoals moeras, open vlakten, heiden en bossen. Zeker in deze tijd van het jaar zijn er genoeg vogels te vinden. De kokmeeuw voelt zich prima thuis in de moerassen en in het levende hoogveen zul je regelmatig een wulp tegenkomen. De bossen zijn prachtig van structuur doordat er sprake is van verschillende groeisnelheden van bomen en planten en de afwisseling van landschappen zorgt voor een unieke ervaring.
http://www.natuurparkenlimburg.nl/np/de-groote-peel 
 

Drentse Hunebedden

Verspreid door het bosrijke natuurgebied in Drenthe zijn er diverse hunebedden te vinden. Deze prehistorische monumenten werden 5000 jaar geleden gebruikt als graf. Het grootste hunebed van Nederland bevindt zich in Borger. Hier bevindt zich ook het Hunebedcentrum. In dit museum wordt het verhaal verteld van de boeren die de hunebedden hebben gebouwd en uitgelegd waarom. Er zijn diverse tochten langs de Drentse hunebedden online te vinden.
http://www.hunebeddenwijzer.nl/