Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 2 april 2018

Nooit meer ‘weessokken’ dankzij Solosocks

Iedereen kent wel het verhaal van de verdwenen sok. Het ene moment stop je een paar sokken in de wasmand en vervolgens komt er maar één sok van het betreffende paar uit de wasmachine. Serieus, waar is je sok gebleven? Je checkt de wasmand en wasmachine duizend keer maar nergens is ‘ie te bekennen. Wellicht is je sok toch verdwenen in de Bermuda driehoek van je wasmachine?

 

Versleten sokken

En dan hebben we het nog geeneens gehad over het krijgen van gaten in slechts één sok van het paar. De nagel van je grote teen is gewoon zichtbaar geworden en priemt door de stof heen. Of de sok is helemaal versleten bij de hiel. Deze sok kun je echt niet meer dragen vooral niet als je bij iemand thuis je schoenen uitdoet. Het enige wat er nog op zit is de overgebleven sok weggooien of wegstoppen in je sokkenla. Zonde! Want de andere sok van het paar ziet er nog als nieuw uit. Daar heb je dus niets meer aan!

 

Sokken die niet bij elkaar passen

Het is slechts een sok maar toch ben je stiekem een beetje aan het balen want je had net een gaaf nieuw setje aangeschaft. Nu je de wederhelft niet meer hebt, heb je ook niets meer aan de alleen overgebleven sok. Want wie combineert een roze flamingo sok nou met een gestipte sok? Haast niemand! Je sokkenla ligt dus vol met allemaal enkele sokken. En deze ‘weessokken’ vallen dus niet te matchen met de anderen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen sokken te kopen in een effen kleur. Maar het is vrij saai als je alleen maar zwarte sokken in de sokkenla hebt liggen. En zelfs dan komt het voor dat de ene zwarte sok niet matcht met de andere zwarte sok. Dus er is nog maar één goede oplossing: de Solosocks.

 

De oplossing: Solosocks

Solosocks wil de verspilling van sokken tegengaan. Uit onderzoek is gebleken dat je gemiddeld ongeveer vijftien sokken per jaar kwijtraakt. Dan hebben we het nog niet eens over de versleten sokken gehad. Moet je nagaan hoeveel sokken er in de wereld verspild worden. En telkens koop je een nieuw paar sokken om dat tekort in de sokkenla op te vullen. Niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook voor het milieu vindt Solosocks. Daarom hebben ze daar iets op bedacht. Solosocks zijn een set enkele sokken die ontworpen zijn om te mixen en matchen. In een setje zit een oneven aantal sokken met verschillende designs die bij elkaar passen qua uiterlijk. Mocht er een sok kwijtraken, dan heb je dankzij deze set geen weessokken meer aangezien ze allemaal met elkaar te combineren zijn. En ze zijn ook nog eens goed voor het milieu: de sokken zijn gemaakt van biologisch katoen en de recyclebare verpakking kun je gebruiken als opbergdoos voor je sokken.