Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 19 december 2016

Oud & nieuw in de zon

Als je niet zo houdt van de winter, dan zijn er talloze warme landen waar je kunt overwinteren. Maar ook gewoon een weekje naar de zon met oud & nieuw is al heel fijn. Ben je er helemaal klaar voor om een last-minute naar een warm land te boeken? Dit zijn enkele zonnige opties.


In de winter naar Tenerife

Tenerife is onderdeel van de Canarische Eiland en hoort bij Spanje. Het eiland ligt echter een stuk zuidelijker. Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan, op zo’n tweehonderd kilometer van de westkust van Marokko. De hoofdstad Santa Cruz ligt in het noordoosten van het eiland. Hier vind je onder andere een drukke haven, waar veel cruiseschepen aanmeren. Ook heb je hier het Plaza de España, een centraal plein met winkels en restaurants. Dit plein ligt tussen het drukke centrum en de zee. Tenerife is een prachtige plek om oud & nieuw te vieren met je geliefden.


Winterzon aan de Turkse Rivièra

Turkije heeft dezelfde seizoenen en het kan er ook daadwerkelijk vriezen en sneeuwen in de winter. Dat wil echter niet zeggen dat het daar net zo koud is als in Nederland. Vooral aan de Turkse Rivièra is het goed toeven. Dit is de zuidkust van Turkije, waar toeristische plekken als Marmaris en Alanya liggen. Rond december en januari kun je nog steeds rekenen op temperaturen van zo’n zestien graden én de zon.


Let’s go Down Under

Oké, we geven het eerlijk toe: waarschijnlijk ga je niet last-minute naar Australië. Alleen de vliegreis duurt al minimaal 20 uur. Maar mocht je elke zomer weer tegen de winter opzien, dan is het wellicht een idee om te gaan sparen voor de volgende winter. Australië is één van de eerste landen waar de jaarwisseling wordt gevierd. In Sydney komen meer dan een miljoen mensen samen om naar de vuurwerkshow bij de Harbour Bridge te kijken.


Tropisch Mauritius

Vier oud & nieuw onder wuivende palmbomen, op een tropisch wit strand met een turquoise zee. Klinkt goed toch? Dan is Mauritius wat voor jou. Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan ligt ten oosten van Afrika en het eiland Madagascar. Op Mauritius geniet je van de prachtige omgeving en het strand. Er zwemmen dolfijnen en walvissen. In het natuurreservaat Île aux Aigrettes kun je meer bedreigde diersoorten vinden.


Zuid-Afrika

Zon, zee en strand. Rond oud & nieuw in het in Zuid-Afrika hoogzomer. Probeer de Big Five te spotten in één van de talloze wildparken of kies voor een strandvakantie in tropisch Durban. Is dat iets te warm voor je? Kies dan voor een bezoek aan de Moederstad: Kaapstad. Kaapstad ligt helemaal in het zuiden van Zuid-Afrika en het is hier iets koeler dan in Durban. Zuid-Afrika is uitermate geschikt voor een road trip. De Garden Route is één van de mooiste routes ter wereld. Opnieuw is dit natuurlijk geen land waar je even snel een last minute naar toe boekt, maar dat wil niet zeggen dat je er niet over kunt dromen. Of dat je volgend jaar rond de jaarwisseling niet kunt gaan.