Recept: banaan ei pannenkoekjes

Recept: banaan ei pannenkoekjes

Wat eet jij als ontbijt? Eet je graag wat yoghurt met Cruesli, een smoothie voor onderweg of ben je net als ik gek op beschuit?

Af en toe wil ik wel wat variatie in mijn ontbijt. Natuurlijk kan ik met deze drie ontbijtjes al genoeg afwisselen, maar als je echt toe bent aan iets anders dan kun je eens deze banaan ei pannenkoekjes maken. Simpel, gezond én lekker!

Deze overheerlijke banaan ei pannenkoeken zijn voor mij echt een ontbijtje voor in het weekend. En ze zijn helemaal niet ingewikkeld om te maken want de pannenkoeken bestaan maar uit twee ingrediënten, namelijk ei en banaan. Ze zijn dus mega gezond want je gebruikt geen suiker, zout of meel. Uiteraard bevat het wel de natuurlijke fruitsuikers die afkomstig zijn van de banaan. Maar dat maakt de pannenkoekjes juist lekker zoet.


Wat heb je nodig?

(Voor ongeveer 5 kleine pannenkoekjes)

1 banaan

1 ei

Snufje kaneel

Eventueel garnering


Hoe maak je deze pannenkoekjes?

1. Pak een kommetje, snijd de banaan in kleine stukjes en prak vervolgens goed fijn. Sla het ei kapot en doe het bij de geprakte banaan. Meng het tot een egale massa. Eventueel kan je alvast wat kaneel toevoegen, maar dit kan ook als de pannenkoekjes klaar zijn. Het mengsel is nu klaar. Tip: je kunt de banaan en het ei ook in de blender doen of mixen met een staafmixer.


2. Verhit wat boter of kokosolie in een pan. Zorg ervoor dat de pan goed ingevet is zodat de pannenkoekjes niet blijven plakken. Schep met een lepel het beslag in de pan. Zet het vuur halfhoog en bak de pannenkoekjes totdat de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kun je hem goed omdraaien met een spatel en de andere kant bakken. Bak de pannenkoekjes totdat ze mooi bruin zijn. Herhaal dit totdat het beslag op is, ik doe meestal twee kleine pannenkoekjes per keer in de pan.


3. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met iets lekkers. Natuurlijk kun je de pannenkoeken ook bestrooien met alleen wat kaneel want door de banaan zijn ze al erg zoet van zichzelf.


Met havermout, cacao, blauwe bessen, aardbeien...

Dit recept is niet alleen heel lekker en gezond, maar je kunt zoveel variaties bedenken als je wilt. Zo doe ik zelf wel eens een lepel bakpoeder of havermout door het beslag, zodat ze net iets meer vullen. Mijn favoriet is de banaan ei pannenkoek met cacao en kokosrasp. Aan het beslag voeg je dan een eetlepel cacao toe en als de pannenkoekjes klaar zijn bestrooi je ze met wat kokosrasp. Soms doe ik er ook nog wat blauwe bessen bij. Deze heerlijk luchtige pancakes kan je gewoon als ontbijt, lunch, snack of dessert maken. Als je deze pannenkoekjes maakt als dessert doe dan eens als topping wat aardbeien, lemoncurd en ijs. Een recept naar mijn hart!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden