Recept: monchoutaart met witte chocolade en aardbeien

Recept: monchoutaart met witte chocolade en aardbeien

Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijke Monchoutaart op tafel staan.

Heb je iets te vieren? Of wil je zomaar een lekkere taart maken? Ga dan voor deze monchoutaart met witte chocolade en aardbeien. Ik maakte hem onlangs voor Moederdag en alle gasten vonden hem geweldig. Deze verrukkelijke taart is perfect voor de warme zomermaanden. Door de combinatie van frisse, zoete aardbeien en romige monchou geniet je van een heerlijke smaaksensatie. Als je een groot fan bent van de welbekende monchoutaart met kersenlaagje van Dr. Oetker, dan valt deze variant zeker in de smaak. Fijn voordeel: hij is super eenvoudig te maken en je hebt geen oven nodig.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bastognekoeken

  • 100 gram boter

  • 180 gram witte chocolade

  • 230 gram monchou

  • 70 gram suiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 235 ml slagroom

  • 100 gram aardbeien

Zo maak je het

Voor dit recept gebruik ik een springvorm van 26 centimeter. Dit is goed voor ongeveer 8 tot 10 personen. Bekleed de bakvorm met bakpapier.


De bodem van de taart maak ik altijd van bastognekoeken, maar je kunt ook biscuitjes gebruiken. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk in de keukenmachine of met een deegroller.


Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Haal het pannetje van het vuur en voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter. Meng dit goed en verdeel het over de bodem van de bakvorm. Druk de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel.


Neem een kom en mix de monchou, de suiker en het vanille extract tot een glad mengsel. Pak nog een kom en mix de slagroom tot een stevig mengsel. Als de slagroom stevig genoeg is, kun je het bij het andere mengsel toevoegen. Mix alles nog even goed door elkaar.


Nu is het tijd om de witte chocolade te laten smelten. Ik heb dit au bain-marie gedaan, maar er zijn meerdere manieren om chocola te smelten. Zet een kom met chocola op een pan met kokend water. Het maakt niet uit als het pannetje het water raakt. Roer de chocola af en toe even door.


Pureer 3/4 van de aardbeien en proef of dit zoet genoeg is. Als dat niet zo is, dan kun je het zoeter maken met poedersuiker.


Meng dan de gesmolten witte chocolade door het slagroom- en monchoumengsel. Roer alles nog even goed door elkaar. Het is belangrijk dat je dit snel doet, want de chocola maakt dit recept snel stevig waardoor het moeilijk is om het straks te verdelen. Het voordeel is dat je geen gelatine of klopfix hoeft te gebruiken.


Vul de bakvorm met het mengsel en giet de aardbeienpuree erin. Met een mes marmer je de puree door het monchoumengsel. Wees niet bang om wat dieper met je mes te gaan, want zo verspreid je de aardbeienpuree over de hele taart. Laat de taart een nachtje of minstens vier uur opstijven in de koelkast. Vlak voordat je de monchoutaart gaat serveren, versier je hem met de rest van de aardbeien.


Eet smakelijk! Laat je ons weten wat vond je van dit recept?


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden