Recept: zoet-zure komkommersalade

Recept: zoet-zure komkommersalade

Ben je op zoek naar een heerlijke frisse salade? Dan is deze zoet zure komkommersalade het perfecte gerecht voor jou.

Laatst had ik een barbecue waar een van de gasten dit gerecht had gemaakt. Normaal gesproken houd ik niet zo van komkommers, maar dit gerecht smaakte hemels. Het is heerlijk zoet en fris tegelijk. Maak de salade voor een barbecue, als toevoeging bij het avondeten of als lekkere lunch. De zoet zure komkommersalade is perfect als je buiten gaat eten tijdens de warme zomeravonden. Het fijne is dat hij bijna overal bij gegeten kan worden. Het gerecht neemt niet veel tijd in beslag en het is ook nog eens gezond. Daarom vind ik dit recept de moeite waard om met jullie te delen.

Wat heb je nodig?

- 2 komkommers

- 1 rode peper

- 3 of 4 eetlepels kristalsuiker

- 50 ml witte azijn

- 1 kleine rode ui

Zo maak je het

Doe de azijn met de suiker in een steelpannetje en verwarm het mengsel ongeveer 2 minuten totdat de suiker is opgelost. Laat het vooral niet koken. Als de suiker is opgelost, haal je het pannetje van het vuur en laat je het afkoelen.


Schil de komkommers. Snijd ze daarna door in de lengte. Het is de bedoeling dat je vier stukken krijgt. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd alle stukken vervolgens weer door in de lengte. Je hebt uiteindelijk dus 8 komkommer repen. Vervolgens maak je hiervan kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter.


Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes. Daarna kun je de peper fijn hakken.


Vervolgens moet je de ui snipperen. Om een ui te snipperen snijden we eerst de halve ui in met horizontale snedes. Hoe fijner je de ui snippers wilt hebben, hoe dichter je de snedes bij elkaar maakt. Als je een keukenmachine hebt, dan kun je de ui ook hier mee snipperen.


Als je dit allemaal gedaan hebt, dan is het tijd om alles bij elkaar te mengen. Pak een kom en doe de komkommer, rode peper en ui snippers erin. Pak het steelpannetje en giet het azijn- en suikermengsel in de kom. Schep alles goed door elkaar en laat het minstens een half uur in de koelkast staan.


Het is het lekkerste als je de zoet zure komkommersalade koud serveert. Haal hem dus pas uit de koelkast als jullie echt gaan eten en laat hem niet warm worden in de zon. Als je nog salade over hebt, dan kun je dat gerust een aantal dagen in een weckpot of plastic bakje bewaren in de koelkast.


Tip: je kunt de komkommer in plakjes snijden of je snijdt dunne linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf. Hierdoor laat je dit recept er steeds anders uitzien.


Dit recept is in een handomdraai gemaakt en het is ideaal voor een verfrissende bite tijdens het avondeten. Ga jij dit recept uitproberen? Laat het weten of het gesmaakt heeft.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden