Restaurants met twee of drie Michelinsterren

Restaurants met twee of drie Michelinsterren

Altijd al eens willen eten in een sterrenrestaurant in Nederland? Lees dan snel verder.

Een Michelinster is één van de hoogste onderscheidingen die een restaurant kan ontvangen. Een Michelinster toont aan dat het eten en de bediening zeer goed is. Een twee- of drie sterrenrestaurant is vrij uniek in Nederland: er zijn maar twee restaurants die in 2017 drie sterren ontvingen. Altijd al eens willen eten in een sterrenrestaurant in Nederland? Lees dan snel verder.

 

De Librije in Zwolle - 3***

Al sinds 2004 krijgt De Librije in Zwolle elk jaar drie Michelinsterren. Het restaurant van chef-kok Jonnie Boer en zijn vrouw, sommelier en gastvrouw Thérèse Boer werd geopend in 1993 en is tegenwoordig gevestigd in de binnentuin van Librije’s Hotel. Dit hotel is gevestigd in de oude vrouwengevangenis én monumentaal pand Het Spinhuis. Voor achtentwintig euro kun je genieten van ‘compleet losgeslagen appeltaart volgens recept van Jonnies moeder’ en voor negenenvijftig euro van ‘boerenduif met koolrabi en hazelnoot’.

 

De Leest in Vaassen - 3***

Het enige andere restaurant in Nederland met drie Michelinsterren is De Leest in Vaassen. Het restaurant van chef-kok Jacob Jan Boerma en sommelier en gastvrouw Kim Veldman heeft sinds 2014 drie sterren. Op het menu staan onder andere Franse anjou duif met specerijen en wortel, Hollandse reebok met aalbes en rode biet en als dessert een ‘diversiteit van citroen in diverse smaken en texturen met jasmijn- zuurtjes jus’.

 

Bord’Eau in Amsterdam - 2**

In 2017 kregen of behielden negentien restaurants twee Michelinsterren. Bord’Eau was daar één van. Het restaurant is onderdeel van Hotel de l’Europe en staat onder leiding van chef-kok Richard van Oostenbrugge. Ook door GaultMillau - een concurrent van de Michelingids - werd de chef uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

 

De Groene Lantaarn in Zuidwolde - 2**

De Groene Lantaarn is een tweesterrenrestaurant, gevestigd in een Saksische boerderij en heeft een eigen boomgaard en kruiden- en groententuin. Sinds 2015 heeft het restaurant van chef-kok Jarno Eggen en sommelier en gastvrouw Cindy Borger twee Michelinsterren. Voor een biologisch, regionaal viergangen menu betaal je 75 euro per persoon. Dan kun je ondermeer genieten van kalfstong en risotto.

 

Beluga in Maastricht - 2**

Beluga is het restaurant van chef-kok Hans van Wolde. Het restaurant is gevestigd in een luxe appartementencomplex met uitzicht op de Maas en de historische binnenstad. Het restaurant heeft al sinds 2005 twee Michelinsterren. In de zomer is er ook een terras. Een compleet menu inclusief wijnen kost 175 euro.

 

Andere tweesterren restaurants in Nederland

We kunnen helaas niet alle restaurants noemen. Wil je graag een keer eten bij een ander tweesterren restaurant in Nederland? Dan kun je ook nog terecht bij:

  • Aan de Poel in Amstelveen
  • Ciel Blue in Amsterdam
  • &samhoud places in Amsterdam
  • Librije’s Zusje in Amsterdam
  • De Kromme Watergang in Breskens
  • De Lindenhof in Giethoorn
  • ‘t Nonnetje in Harderwijk
  • Tribeca in Heeze
  • Inter Scaldes in Kruiningen
  • Da Vinci in Maasbracht
  • De Lindehof in Nuenen
  • De Bokkedoorns in Overveen
  • FG in Rotterdam
  • Parkheuvel in Rotterdam
  • Fred in Rotterdam
  • De Treeswijkhoeve in Waalre

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden