Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 14 juni 2016

Sfeermakers voor in de tuin

Sfeermakers voor in de tuin

Ongelooflijk, het is alweer juni. De tijd vliegt. Voor mijn gevoel zijn de wintermaanden pas net achter de rug, omdat we nog nauwelijks buiten hebben gezeten. Het lekkere weer is in aantocht dus hoog tijd om meer naar buiten te gaan. En wanneer de avonden weer warmer worden, genieten we graag van een gezellige sfeer in onze tuin. Lekker met familie of vrienden barbecueën op het terras, met de kinderen ravotten in de tuin en heerlijk loungen in de zon. Wat wil een mens nog meer!? Niets. Of nou ja, een gezellige tuin dan. Na de frisse maanden mag het zonnetje weer zijn werk doen. Pak de boel maar grondig aan zodat je straks heerlijk kunt genieten van je tuin. Voordat je gaat beginnen met versieren, is het prettig als je tuin schoon is. Ga aan de slag met de hogedrukreiniger en laat je tegels en tuinmeubels weer blinken. Verwijder al het onkruid tussen de tegels en snoei de bomen en struiken. Als al het onderhoud is gedaan, dan is het de hoogste tijd voor de verlichting.


Sfeervolle tuinverlichting

Ik vind het altijd heerlijk om tijdens een zwoele zomeravond te genieten van de laatste zonnestralen in mijn tuin. Wanneer de zon eenmaal onder is, pak ik er een boek en een verfrissend drankje bij. Als het langzaamaan donkerder wordt, dan is het tijd om de buitenverlichting aan te steken. Naast de standaard tuinverlichting is het ook gezellig om kaarsen of fakkels te laten branden. Versier de hele tuin met waxinelichthouders en steek ze allemaal aan voor een romantische sfeer. Je tuin of balkon heeft gelijk een mooie warme gloed. Geef je een feestje in de tuin? Dan kun je de tuin extra feestelijk maken met lichtslingers. Of je nou je verjaardag viert, een barbecue geeft, een examenfeest of een Abrahamparty houdt, met lichtslingers creëer je een bijzondere en magische sfeer. Er zijn talloze lichtslingers te vinden die jouw tuin in een handomdraai opfleuren. Ga voor een lichtsnoer met grote lichtbollen of een slinger met vormpjes, zoals bloemetjes, sterretjes of hartjes. Kies voor slingers die op een batterij werken zodat je niet hoeft na te denken over stopcontacten. Hang de slingers op in de boom, de struik of over de reling van je balkon. Je kunt ze ook gebruiken als decoratie voor in het midden van de tuintafel of je stopt de slinger in een mooie glazen vaas.


Zelf tuinverlichting maken

Do it yourself. Als jezelf je tuinverlichting maakt, dan kun je eindeloos combineren met al je ideeën. Verzamel wat oude jampotjes, geef ze een hengsel van dik ijzerdraad en doe er waxinelichtjes in. Hang ze op in de boom of met een touwtje aan de schutting. Heeft de buurman onlangs een boom omgezaagd? Zaag de boomstam in drie verschillende maten, hol een groot gat uit de bovenkant van de stam en laat daar een waxinelichtje in branden. Hiervoor kun je ook LED theelichten gebruiken als je echte waxinelichtjes te gevaarlijk vindt.

Met welke tips ga jij aan de slag?