Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 23 april 2018

Wat te doen met Koningsdag 2018?

Nog maar even wachten en dan barst het oranjefeest weer los. Koningsdag 2018 staat voor de deur! Op vrijdag 27 april vieren wij weer vrolijk de verjaardag van Koning Willem-Alexander. En wat is dat een feestje want bijna heel Nederland heeft vrij op deze vrijdag. Weet jij al wat je gaat doen? Nee? Dan helpen deze ideeën je op weg!

 

Vrijmarkten

Koningsdag is geen Koningsdag zonder de vrijmarkten. Door het hele land zijn verschillende vrijmarkten te vinden waar mensen hun spullen proberen te verkopen. Al ‘s ochtends vroeg zijn ze druk in de weer om alles mooi uit te stallen. Als je goed kijkt en onderhandelt, dan kun je vaak leuke koopjes scoren. In Amsterdam zijn populaire locaties voor de vrijmarkt het Vondelpark, het Museumplein en het Rembrandtplein. In Rotterdam loopt de officiële vrijmarkt van de Binnenrotte naar Eendrachtsplein, de Westersingel, Karel Doormanstraat, Van Oldenbarneveltstraat, Van Oldenbarneveltplaats, Aert van Nesstraat tot de Meent en het Grotekerkplein. Ga je geen grote stad bezoeken? In ieder dorp is er wel een vrijmarkt te vinden waar je overheen kunt struinen.

 

Koningsdag festivals

Met Koningsdag zijn er altijd leuke festivals door het hele land te vinden. In Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Groningen en Twente heb je het Kingsland Festival. Rotterdam heeft het Kroon Festival en in Dordrecht vier je Koningsdag bij de Dancetour.

 

Koningskermis

Ook de kermis ontbreekt niet op Koningsdag. Niet alleen de grote steden hebben een kermis ook de meeste dorpen blijven niet achter op dit gebied. Nadat je op de lokale vrijmarkt bent geweest, kun je nog met de kids door naar de kermis. Is er geen kermis in jouw woonplaats of wil je eens een andere bezoeken? Ieder jaar is er in Den Haag een hele grote kermis die verdeeld is over verschillende locaties zoals het Malieveld, het Lange Voorhout en Lange Vijverberg. Gemiddeld staan er ongeveer 60 attracties!

 

Truckersrit

Een aantal dorpen en steden in Nederland hebben een truckersrit tijdens Koningsdag. Er rijdt dan een hele stoet toeterende vrachtwagens door de straten. Ze rijden via een bepaalde route waardoor het publiek weet waar ze moeten staan om de truckersrit te aanschouwen. In de cabines zitten gehandicapten druk te zwaaien naar de mensen die langs de kant staan. Er rijdt onder andere een truckersrit door de Hoeksche Waard, Ridderkerk en door de gemeente Dronten.

 

Koning op bezoek in Groningen

In 2018 brengt de koning en zijn familie een bezoek aan de stad Groningen. De Groningers willen aan het koninklijk paar en heel Nederland laten zien hoe mooi hun stad is. Daarom worden er in de hele stad verschillende activiteiten georganiseerd. Ook de favoriete DJ van het koningspaar, Armin van Buuren, komt optreden in het Stadspark in Groningen. Liever niet naar Groningen reizen? Alles is ook te volgen via de televisie.

 

Geen zin in Koningsdag?

Natuurlijk kan het zijn dat je geen hebt om Koningsdag te vieren. Geniet dan van het lange weekend vrij en plan andere leuke uitstapjes. Ga lekker uitwaaien op het strand, bezoek een pretpark of ontvlucht de oranjegekte door een Belgische of Duitse stad te bezoeken.