Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 10 april 2017

Wat te doen met Pasen?

Wat te doen met Pasen?

Paaseieren zoeken, een heerlijke paasbrunch of lekker de natuur in met het gezin: weet jij al wat je gaat doen met Pasen? Wij hebben de leukste paasuitjes voor jullie op een rijtje gezet.

Dit jaar valt Pasen op zondag 16 en maandag 17 april. Of je nu wel of geen Pasen viert, een extra dag vrij is altijd lekker. Het is ook het ultieme moment om iets gezelligs te ondernemen, met of zonder kids. Er is genoeg te doen want in heel Nederland worden tal van leuke paasactiviteiten georganiseerd.
 

Paasfestivals

Geen zin om paaseieren te zoeken of met je familie te brunchen? Bezoek dan één van de paasfestivals in Nederland. Verruil het zoete paasontbijt voor broodjes worst, bier en slapen in een tentje. Met het driedaagse muziekfestival Paaspop in Schijndel wordt het festivalseizoen officieel geopend. Naast steengoede artiesten als Anouk, Doe Maar en DI-RECT zijn er nog honderden andere acts. Er valt dus genoeg te zien en te beleven op Paaspop. Wist je dat je er zelfs een potje kunt bowlen? Een ander festival tijdens het Paasweekend is DGTL in Amsterdam. Dit indoor- en outdoorfestival heeft een geweldige line-up van dj’s en live acts, waaronder Seth Troxler, Gui Boratto & Elekfantz, Kink, Worakls en Luuk van Dijk.
 

Paasvuren

Wat ieder jaar veel bezoekers trekt, zijn de paasvuren in het oosten van Nederland. Elk jaar strijden verschillende dorpen om het hoogste paasvuur ter wereld. We raden je aan om naar Espelo te gaan, want het wereldrecord staat al jaren op naam van deze Holtense buurtschap. De aanwezigheid van muziek, koffie, thee, bier en friet zorgt voor een fijne feeststemming.
 

Lammetjes kijken en paaseieren zoeken

Wat is Pasen zonder traditionele uitjes en lammetjesdagen? Zo worden er door heel Nederland verschillende lammetjesdagen of –wandeltochten georganiseerd. Je kunt op Tweede Paasdag op Texel aan wandelingen, variërend van 5 tot 40 kilometer, meedoen om pasgeboren lammetjes te spotten. Ga je liever paaseieren zoeken? Dat kan onder andere in het Plaswijckpark, Het Land van Jan Klaassen en in het Park de Hoge Veluwe.
 

Bakken met de kids

Blijven jullie lekker binnen met Pasen? Ga dan gezellig met het gezin de keuken in. Maak bijvoorbeeld een uitgebreid paasontbijt of een lekkere paasbrunch. Ook is het erg leuk om een cake te bakken, waar een paashaas in is verstopt. Dat doe je door eerst een chocoladecake te bakken en dan met een uitsteekvormpje haasjes uit de cake te halen. Deze paashaasjes zet je achter elkaar in een cakeblik en vervolgens giet je er nieuw cakebeslag (vanille) overheen. Als je de cake aansnijdt, dan komt het paashaasje weer tevoorschijn. Leuk!
 

Paasraces

Houd je van snelheid? Autoliefhebbers opgelet! Op het Circuit Park Zandvoort wordt met Pasen de lente gevierd en de start van het officiële raceseizoen. Coureurs uit de hele Benelux zijn te zien op het asfalt. Onder andere Supercar Challenge, Porsche Club Racing en Dutch Truck Racing maken hun opwachting. Wie zal dit jaar de snelste zijn? Spannend!