Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 30 januari 2017

Wintersport is niet compleet zonder deze dingen

Ga je elk jaar rond deze tijd op wintersport? Dan weet je natuurlijk prima dat je onder andere je warme kleding en zonnebrandcrème mee moet nemen. Maar er zijn ook andere elementen waar je niet zonder kunt als je gaat skiën of snowboarden. Lees je mee?
 

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Zon, een strakblauwe lucht, de beste pistes én: sneeuw natuurlijk. Skiën, langlaufen en snowboarden is een probleempje als je geen dikke, zachte laag sneeuw onder je voeten hebt. Om maar niet te denken aan het treurige beeld van een groene piste met een laagje grijze drab. Sneeuw is de onbetwiste nummer 1 voor dingen die je nodig hebt op wintersport.
 

Een houten chalet

Niets staat zo idyllisch in de sneeuw als een houten chalet. Niet voor niets staat het luxe Amerikaanse wintersportparadijs Aspen er helemaal vol mee. Binnen in het chalet geniet je van de houten balken aan het plafond, opgezette dierenkoppen aan de muur en natuurlijk warme dekens - het liefst met een ruitje. Na een lange dag skiën is een houten chalet de enige plek waar je echt thuis wilt komen.
 

Haardvuur

Na een uitputtende dag op de piste wil je niets liever dan je dikke snowboots uitdoen en opwarmen voor de open haard. Een knisperend haardvuur zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor oneindig veel sfeer. Geniet van de hete vlammen en kruip lekker met de hele familie rond de open haard.
 

Wintersport

Chocolademelk met slagroom

Even een pauze om te genieten van het uitzicht en op adem te komen? Een mok warme chocolademelk is natuurlijk zo’n drankje waarmee je lekker op kunt warmen en wat gewoon net zoveel bij wintersport hoort als een houten chalet en een dikke laag sneeuw. Vergeet vooral de lobbige slagroom niet. Ook perfect voor bij het haardvuur met je kinderen.
 

Een skipas

Natuurlijk wil je vooral van de wintersport genieten en niet al te veel denken aan praktische zaken, maar zonder skipas kom je nu eenmaal niet de pistes op. Als je een wintersportvakantie boekt, dan zitten vaak de skipassen er al bij. De prijs van een skipas schommelt ergens tussen de 80 en 350 euro en de pistes gemiddeld tussen de 8 en 1200 kilometer. Een enorm verschil dus, waardoor een dure skipas door het hoge aantal kilometers piste toch weer relatief goedkoop kan zijn.
 

Wintersportkleding en -materialen

We blijven nog even bij de praktische dingen. Mocht je voor het eerst gaan wintersporten en geen idee hebben of het een jaarlijks terugkerend ritueel gaat worden, dan is het een goed idee om niet direct naar de winkel te rennen voor een helm, snowboard, boots en een skibox om alles in te vervoeren. Wintersportmaterialen zijn gewoon te huur en zijn op die manier - voor eenmalig gebruik - een stuk voordeliger.
 

Après-ski

Vergeet het après-skiën uit je tienerjaren, waarbij je Flügel-dopjes op je neus zette en aan het eind van de nacht op de bar stond. Letterlijk vertaald betekent après-ski gewoon ‘na het skiën’ en wordt steeds meer gewoon een sociale activiteit na het skiën en snowboarden overdag. Geniet van een sfeervolle locatie vol hout, lekker eten, een drankje en een dansje.