Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 24 oktober 2016

Woonkamer work-out

Lukt het jou soms ook niet om de deur uit te gaan om te sporten? Blijf je liever binnen op de bank hangen dan dat je een uurtje staat te zweten in de sportschool? Gelukkig hoef je helemaal de deur niet uit om fit te zijn. Met deze fijne attributen doe je een intensieve work-out gewoon in de woonkamer.


Ab wheel

Een ab wheel of roller is een simpel buikspierapparaat waarmee je je hele lichaam traint. Met de ab wheel rol je als het ware over de grond. Met dit apparaatje train je daadwerkelijk je buikspieren en niet de spieren in je nek. Kom maar op met dat sixpack!


Hoelahoep met gewicht

Hoelahoepen is niet alleen leuk voor kinderen, maar het is ook een flinke work-out voor volwassenen. Een fitness hoelahoep met gewicht is goed voor je buikspieren, je taille en je krijgt er een sterkere onderrug van. Ik raad je aan om te beginnen met 10 minuten per dag én ja die blauwe plekken krijgt bijna iedereen in het begin.


Balansbal

Oefeningen met een balansbal zijn heel goed voor je balans en de versterking van je spieren. De balansbal is perfect om je buikspieren op te trainen. De bal is ook zeker ideaal als je vaak bij buikspieroefeningen een holle rug krijgt. Door de balansbal blijft je rug altijd recht op de bal liggen en weet je zeker dat je de oefeningen goed uitvoert.


Kettlebell

Met een kettlebell kan je talloze oefeningen doen. Pak de kettlebell met beide handen vast en houdt het gewicht ter hoogte van je borst. In deze houding kun je een aantal squats doen. Hetzelfde kan je doen met lunges, de kettlebell houd je dan in je rechterhand wanneer je linkerbeen naar achteren staat en omgekeerd.


Springtouw

Leen het springtouw van je kind(eren), nichtje of buurmeisje want springtouwen is ontzettend goed voor je conditie en het is een effectieve manier om calorieën te verbranden. Er zijn op internet leuke schema’s te vinden zodat je het rustig kunt opbouwen. Maak het zwaarder door een springtouw te kopen met gewichtjes in de handvatten.


Handgewichtjes

Lichte handgewichten zijn ideaal om te gebruiken tijdens lichte oefeningen. Met de gewichten kun je je biceps, triceps en schouders trainen terwijl je gewoon televisie kunt kijken. Ga je toch de deur uit? Neem ze dan eens mee tijdens een wandeling.


Step

Train je benen en billen met een step. Zet een lekker muziekje op en stap op de step of erover of doe een jump squat en landt met beide voeten op de step. Heb je een grotere step waar je met je hoofd tot je billen op kan liggen? Dan kun je ook je borstspieren trainen met behulp van de handgewichtjes. De step is ook erg handig om jezelf op te drukken.


Foamroller

Na een flinke work-out zijn je spieren wel toe aan een massage. Een foamroller is bedoeld om je spieren en bindweefsel mee los te rollen. De foamroller ontspant getrainde spieren en verbetert de rekbaarheid van je spieren. Perfect om te gebruiken na een training of op rustdagen.