Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Linda Canter, 26 september 2016

Zelf tuindecoratie maken

Zelfs als je geen groene vingers hebt, kun je heerlijk aan de slag in de tuin. Dat doe je namelijk met een DIY ofwel do it yourself (iets zelf maken). Ik heb twee DIY voor jullie geselecteerd zodat je op een makkelijke en goedkope manier sfeer in je tuin kan brengen. Kies je eigen kleur of materiaal voor een uniek resultaat.

Plantenbak 2.0

Heb je een oude kast met lades in huis die eigenlijk zijn tijd heeft gehad? Zet hem in de tuin en doe er planten in! Het is weer eens iets anders dan een standaard bloempot.


Stap 1: Schuren

De eerste stap is om het houtwerk te schuren. Het biedt een goed oppervlak voor houtverf of beits om te hechten.


Stap 2: Verven

In Nederland is niets zo wisselvallig als het weer. Bescherm daarom het hout met verf of beits. Wanneer je houtverf gebruikt, is het slim als je eerst een grondlaag aanbrengt op het hout. Bij houtbeits is dit niet nodig. Kies zelf welke kleur je mooi vindt zodat de kast helemaal past bij jouw stijl.


Stap 3: Drogen

Laat het verf goed drogen zodat je kunt zien of je nog een keer moet verven. Natuurlijk is het ook mooi als je het hout nog een beetje door de verf heen ziet. Om de verf of beits dekkend te krijgen, heb je meestal twee lagen nodig.


Stap 4: Aankleden

De kast is klaar voor gebruik. Trek een aantal lades open van de kast en vul ze met plantjes. Je kunt zelf kiezen welke plantjes je erin doet. Laat de planten wel in het zwarte plastic bakje zitten.

Tuinlantaarns van blikjes

Op een warme zomeravond kunnen we wel wat extra lichtpuntjes gebruiken in de tuin. Deze lantaarns uit conservenblikjes kun je heel gemakkelijk zelf maken.


Stap 1: Bevroren water

Vul het blik een dag van te voren met water en leg het in de vriezer.


Stap 2: Knip een patroon uit

Ga op internet op zoek naar een leuk patroon. Denk bijvoorbeeld aan een hartje of aan een flamingo. Het patroon doe je vervolgens om het blik.


Stap 3: Hameren maar

Sla met een hamer dunne en dikke spijkers op de plaatsen van de puntjes. Door het bevroren ijs sla je geen deuken in het blik. Ook kan je twee grote gaten maken aan beide zijkanten van het blik voor het hengsel. Hiervoor kun je touw of ijzerdraad gebruiken.


Stap 4: Verven

Laat het ijs smelten en zorg dat het blik goed droog en vetvrij is. Nu kun je aan de slag met verven. Wanneer je meerdere blikken maakt, is het leuk om verschillende kleuren te gebruiken. Verf het blik in de gewenste kleur. Pas op dat je niet te veel verf gebruikt want dan heb je kans op druipers.


Stap 5: Kaarsen erin

Als laatste doe je een kaars in het blik. Dat kan een waxinelichtje zijn of een ander lichtje. Steek het kaarsje aan als het ’s avonds donker wordt en geniet van je mooie sfeerlicht met patroon.