Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 15 november 2016

Zo wordt je kledingkast opruimen een eitje!

Is opruimen niet jouw ding? Pak jij regelmatig per ongeluk een kort shortje uit de kast? Liggen al je shirts met korte mouwen voor in de kast? De winter komt eraan dus het is tijd om plaats te maken voor je winterkleding. De start van het nieuwe seizoen is een goede reden om je kledingkast onder handen te nemen. Zo creëer je gelijk wat ruimte voor een nieuwe garderobe. Zie jij een beetje op tegen dit stressvolle moment? Met deze vijf vragen wordt het opruimen van je kledingkast een eitje.

Vraag 1: Is het kledingstuk nog leuk?

Vind je het kledingstuk nog leuk? Wanneer dat niet het geval is: verkopen die handel! Waarschijnlijk ga je het kledingstuk toch nooit meer aantrekken.

Vraag 2: Is het vies of beschadigd?

Zit er een vlek of een winkelhaak in het kledingstuk? Probeer of je de vlek er nog uit kan wassen. Anders kan je het kledingstuk beter in een vuilniszak doen, want als jij de vlek kan zien, dan ziet iedereen hem. Heb je een shirtje of vestje met allemaal kleine pluisjes bij de mouwen? Ook dan kan je beter kiezen voor de vuilniszak.

Vraag 3: Is de kleur vervaagd?

De kleur van sommige kleding vervaagt na een aantal wasbeurten. Hoewel het misschien je lievelingsshirt is, staat een verschoten top toch iets minder mooi. Weg ermee dus.

Vraag 4: Past het nog?

Zit dat shirtje waar je drie jaar geleden heel blij mee was net iets te strak? Of lubbert het juist om je lichaam heen? Wanneer je het kledingstuk dit seizoen niet meer gaat passen, dan kan je het beter weggooien, weggeven of verkopen. Het kan zijn dat het kledingstuk volgend jaar wel past, maar dan ben je er waarschijnlijk op uit gekeken of is het niet meer in de mode.

Vraag 5: Wanneer heb je de kleding voor het laatste gedragen?

Wanneer je een kledingstuk een jaar geleden voor het laatst hebt gedragen, is de kans klein dat je het snel weer aantrekt. Bewaar het nog een half jaar in een doos onder je bed. Als je het dan echt niet meer aan gaat trekken, dan kun je het altijd nog weggooien, weggeven of verkopen.

Weggooien, weggeven of verkopen?

Regel voordat je begint met opruimen vier grote dozen of vier vuilniszakken. Schrijf op nummer één ‘weggooien’, twee ‘houden’, drie ‘weggeven’ en vier ‘verkopen’. De items die versleten of vies zijn, gooi je meteen weg. De kledingstukken die er nog mee door kunnen, stop je in doos of zak nummer drie. Misschien dat je het Leger des Heils of de kindjes in arme landen er gelukkig meemaakt. De miskopen die er nog super uitzien, kan je beter verkopen op Marktplaats. Dan heb je nog een doos of zak over met de kleding die je wel wilt houden. Haal met een strijkijzer alles uit de kreukels en hang het weer netjes op in de kast. Et voilà, de kast is weer opgeruimd én je hebt weer zeeën van ruimte voor je nieuwe kleding.