Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 7 augustus 2017

Zomervakantie: anti-verveeltips voor kinderen

‘Mam, ik verveel me.’ Hoor jij dit bijna dagelijks tijdens de lange zomervakantie? Een beetje verveling is niet erg want daar schijnen je kids juist creatief van te worden, maar als ze de hele dag zeurend om je heen hangen dan is het fijn als je wat ideeën achter de hand hebt.

Iets goeds doen voor een ander

Laat je kinderen iets goeds doen voor een ander. Daar helpen ze niet alleen iemand anders mee, maar het geeft ze zelf ook een goed gevoel. Vraag aan je kinderen wat ze graag voor iemand zouden willen doen. Dit kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld het inzamelen van plastic dopjes voor blindengeleidehonden tot het uitlaten van het hondje van de bejaarde buurvrouw.

Bedenk een kleine musical

Ben je creatief? Bedenk dan een kleine theatervoorstelling en stel een script op. Nodig wat vriendjes/vriendinnetjes, neefjes of nichtjes van je kinderen uit en geef iedereen een eigen rol. Spreek af dat de kinderen aan het einde van de week de musical mogen uitvoeren voor familie, vrienden en buren. Zo zijn ze de hele week zoet met het oefenen van de tekst en eventuele danspasjes.

Werk voor met verjaardagstekeningen

Maken je kids graag een mooie tekening of kaart voor iemand die jarig is? Laat je kind alvast een aantal tekeningen maken voor iemand die binnenkort jarig is, ook al is dat pas in september of oktober. De tekening kan maar beter klaarliggen dan dat nog last-minute getekend moet worden.

Maak een grabbelton met opdrachten

Komen je kids al voor de derde keer in de week naar je toe om te vertellen dat ze zich vervelen? Help, zo ben je snel door je voorraad anti-verveeltips. Maak in de eerste week van de zomervakantie (want dan vervelen ze zich nog niet) een grabbelton. Bedenk samen ideeën of opdrachten en schrijf deze dingen op een papier en knip ze uit. Doe ze in een grabbelton, zoals een lege vaas of emmer, en laat je kinderen een briefje trekken als ze zich vervelen. Je kunt er dingen opzetten zoals slaapkamer opruimen (handig) of kamperen in de tuin.

Verander de dagelijkse handelingen

Als je elke dag hetzelfde doet, dan wordt dat al gauw saai voor kinderen. Ga met lekker weer eens in de tuin lunchen of ga picknicken op het grasveldje in de buurt. Ook het avondeten kan een stuk leuker gemaakt worden. Laat je kinderen bijvoorbeeld gastheer- of vrouw spelen. Ze kunnen de tafel netjes dekken, naamkaartjes maken en wat bloemetjes plukken en daar een mooi bosje van maken. Ze zouden eventueel zelf een menu en een bijbehorende menukaart kunnen maken (jij kookt uiteraard). Als afsluiter haal je eens niet een ijsje uit de vriezer, maar lopen jullie samen naar de plaatselijke snackbar voor een softijsje.

Bellen met opa en oma

Heb je even geen tijd om iets met de kids te doen omdat je bijvoorbeeld aan het koken bent? Laat ze dan even bellen met opa en oma. Je (schoon)ouders kunnen je kind bijvoorbeeld verhalen over vroeger vertellen. Uiteraard niet té lange verhalen, want daar houden je kinderen ook weer niet van.