• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Purcari 1827 - Wijn uit Moldavië (13)

Purcari 1827 wijn uit Moldavië is onlangs door Decanter Londen bekroond tot de beste wijn van midden en oost Europa. Nu te koop bij Novus Fumus

Purcari 1827

Purcari is een Moldavisch wijnmerk en heeft een lang en rijk verleden. Het begon allemaal in 1827 toen het landgoed Purcari gesticht werd. Het kleine dorpje in Moldavië produceerde uitstekende wijnen want wijnproevers waren onder de indruk van het delicate boeket en de dichte, volle smaak. In 1878 werd een rode wijn van Purcari 1827 op de wereldtentoonstelling in Parijs aangezien voor een echte Bordeaux. Iedereen was verrast dat deze uitstekende wijn eigenlijk uit een kleine regio uit het onbekende Moldavië kwam. Aan het eind van de negentiende eeuw was het zelfs één van de meest beroemde wijnen van de wereld. Niet voor niets waren legendarische personen zoals Tsaar Nicolaas II en Queen Victoria vaak geziene gasten op het landgoed. Nu is Château Purcari een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Moldavië. Onlangs is Purcari 1827 wijn bekroond tot de beste wijn van Midden- en Oost-Europa.

Purcari rode en witte wijnen

Purcari 1827 wordt gemaakt in de omringende wijngaarden van het gelijknamige dorpje dat in de zuidoostelijke punt van Moldavië ligt. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de Zwarte Zee en vlakbij de Dniester rivier. De grond is daar zwart, hard en leemachtig. De druiven van de Purcari wijnen worden met de hand geplukt en geoogst. Het verwerkingsproces gebeurt nog steeds op traditionele wijze zodat er een hoge kwaliteit wijn ontstaat. De eerste gisting van de druiven gebeurt in houten vaten. Daarna worden de wijnen gedurende zes tot achttien maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Aansluitend wordt de wijn gebotteld en blijft het daarna nog enkele maanden in de wijnkelders van het landgoed. Dankzij dit proces komt de wijn aan haar geroemde geur van elegant hout, zacht vanille en chocolade. In het assortiment van Novus Fumus vind je Purcari 1827 witte, rode, rosé en muscat wijnen.

RARA NEAGRA DE PURCARI
€12,65
ROSU DE PURCARI
€23,65
BOSTAVAN VIA ETULIA CABERNET SAUVIGNON
€10,65
PINOT NOIR DE PURCARI
€12,65
CABERNET SAUVIGNON DE PURCARI
€12,65
MERLOT DE PURCARI
€12,65
Bostavan Merlot Rose
€10,65
PINOT GRIGIO DE PURCARI
€12,65
SAUVIGNON BLANC
€12,65
ROSÉ DE PURCARI
€12,65
CHARDONNAY DE PURCARI
€12,65
Miss White Bostavan
€10,65
BOSTAVAN VIA ETULIA CHARDONNAY
€10,65
Toon 1 - 13 van 13