• Lorem ipsum

Purcari 1827 Muscat Wijn

Purcari 1827 Muscat wijn

Een onvergetelijke culinaire ervaring beleven? Proef dan eens van de muscat wijn van Purcari 1827. De Purcari Icewine is een bijzondere dessertwijn met een zoete en fluweelzachte smaak met delicate toetsen van vanille. Muscat wijn is een zoete, witte wijn waarvoor de muskaatdruif wordt gebruikt. Het is één van de oudste druivenrassen ter wereld en voelt zich het meest thuis in warmere klimaten. Het bijzondere is dat een muscat wijn eigenlijk de enige wijn is die heel herkenbaar naar druif ruikt. De muscat wijn van Purcari 1827 is een ijswijn. Zo’n dessertwijn is door het friszoete karakter een heerlijk aperitief. De wijn combineert goed met geitenkaas, vruchten, fruitdesserts, crème brulée en chocola.

Icewine van Purcari

De Icewine van Purcari is gemaakt ter ere van het 185-jarige bestaan van het wijnhuis. Deze muscat wijn is op traditionele wijze gemaakt: de wijnproducent laat de druiven hangen tot in de winterperiode en totdat de vorst over de vrucht is heen gekomen. De druiven worden met de hand geplukt, vaak midden in de nacht, bij temperaturen van -6 tot -10 graden en worden daarna bevroren geperst. Door deze methode wordt alleen het suikerrijke stroop en niet het water uit de druif geperst. Van dit siroop wordt de zoete Icewine gemaakt. Deze muscat wijn van Purcari 1827 heeft een subtiele donkergouden kleur met een elegant boeket van honing en zoet fruit in combinatie met frisse bloemen. De frisse zuren houden de wijn in balans waardoor hij heerlijk zoet en niet te stroperig is. De Icewine heeft een lange afdronk met tonen van honing en zoete vrucht en heeft een heerlijke geur van rijp fruit en kruiden.


Wil je meer wijnadvies over de muscat wijn van Purcari 1827? Neem contact op met Novus Fumus via de telefoon, mail of chat

Geen producten gevonden...