Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo10 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Wat is een grinder en hoe gebruik je hem voor cannabis?

Als je nog geen ervaring hebt met cannabis en grinders, dan heb je misschien een paar vragen over grinders en het gebruik ervan. Grinders kunnen worden gekocht bij bijna elke rookwinkel of headshop, of je kunt er een online bestellen Novus Fumus. Er zijn simpele ginders maar ook zeer complexere varianten die uit verschillende onderdelen bestaan. In deze tutorial gaan we je leren hoe je het meest voorkomende type cannabis grinder gebruikt: een 4-delige grinder met een kiefvanger.

Maar laten we eerst de basis doornemen.

Wat is een grinder en waarom heb ik er een nodig voor cannabis?

Zoals je misschien al geraden had, is een grinder het gereedschap dat je gebruikt om je cannabis in kleine stukjes te breken, zodat je bowls soepeler aanslaat of om in vloeipapier en blunt wraps te verpakken. Er zijn een aantal manieren om cannabis te vermalen als je geen grinder hebt, maar grinders versnellen het proces en bieden voordelen zoals kiefcatchers.

Een kiefvanger verwijst naar de onderste kamer, die alle krachtige kristallen kief verzamelt die tijdens het maalproces van de toppen zijn geslagen. Je kunt de kief eruit scheppen en toevoegen aan de bovenkant van je bowl, of later gebruiken om je eigen hasj te persen of edibles te koken.

Hoe werkt een grinder?

Boven het scherm vind je de maalkamer met "tanden", oftewel de messen die al het werk doen. Het deksel van de grinder wordt aan dit onderdeel bevestigd en metalen grinders hebben meestal een magneet om dingen tijdens het malen veilig te houden.

Hoe gebruik je een marihuana grinder?

  1. Haal het bovendeksel eraf. Gebruik je vingers om grotere toppen open te breken en plaats ze tussen de tanden van de grinder.
  2. Plaats de bovenkant van de grinder terug en geef hem ongeveer 10 rotaties, totdat alle toppen door de gaatjes zijn gevallen. Je kunt de bovenkant verwijderen en tegen de kant van de molen tikken om eventuele plakkerige stukjes die in de tanden vastzitten, los te maken.
  3. Schroef de kamer met de tanden los om de mandlaag te vinden die al je versgemalen cannabis bevat. Laad het in je pijp, joint of blunt en geniet ervan!
  4. Zodra je wat kief in de onderste kamer hebt verzameld, schraap je er wat uit met een stuk papier of het meegeleverde schraapgereedschap (niet alle grinders worden geleverd met schrapers, maar ze zijn zeker handig). Nogmaals, je kunt kief op een bowl strooien om het krachtiger te maken, of het voor iets anders bewaren. Wees voorzichtig met metalen schrapers, want die kunnen aluminiumdeeltjes met je kief mee schrapen!

Hoe maak je een kleverige grinder schoon?

Op een dag heb je je grinder zo vaak gebruikt dat hij plakkerig wordt van de kify-hars. De schroefdraad aan de zijkanten waar stukken aan elkaar worden geschroefd, wordt plakkerig, waardoor het moeilijk (of onmogelijk) is om open te draaien. Voorkom dat je grinder vast gaat zitten door hem schoon te houden; hier zijn een paar tips om alles soepel te laten verlopen.

  • Wrijf de kleverige delen van de molen in met alcohol en zout. Dit is een go-to reinigingsmethode voor pijpen en bongs, maar het werkt net zo goed om de plakkerigheid van grinderstukken te verwijderen.
  • Gebruik een kleine borstel (bijvoorbeeld een kwast met stijve haren of een schone baardborstel of tandenborstel) om kief los te maken van het scherm.

Voor echt plakkerige grinders, is het soms het beste om het ding gewoon helemaal te vervangen, vooral als het een goedkope grinder is.

Voor alle andere vragen

Bel ons

Ma. t/m Vr. bereikbaar tot 22:00

+31(0)858886846

Social media

Socials

10Review LogoWij scoren een 10 op Kiyoh

Novus Fumus

Mariastraat 22
5953NL Reuver
Nederland Bekijk op Google Maps

NL855001331B01
62892231
NL18ABNA0432010785