WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen? Schroom niet om contact met ons te zoeken.

Contact

Wil je contact met ons opnemen? Dat kan heel eenvoudig. Je kunt ons op de volgende manieren bereiken;

We zijn 7 dagen per week bereikbaar van 08:30 tot 22:00 uur.

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te middels onderstaand contacformulier. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Je kunt klachten indienen over producten die Novus Fumus levert, alsook over de dienstverlening van Novus Fumus. Klachten worden binnen 14 dagen inhoudelijk beantwoord.

Bestellingen

We kunnen jouw bestelling alleen aanpassen als we deze nog niet hebben verzonden. Neem contact met ons op en wij kijken wat we kunnen doen.

Wanneer jouw bestelling wordt afgeleverd hangt af van de verzendmethode die je kiest tijdens het bestellen.
Je kunt bij Novus Fumus kiezen uit de volgende opties;

 • Brievenbuspakje zonder track & trace
  • Deze optie is alleen beschikbaar bij pakketten tot 50 gram. We versturen jouw pakketje dan met een postzegel van PostNL. De levertijd varieert van 1 tot 3 werkdagen. Je ontvangt wel een verzendbevestiging, maar geen track en trace.
 • PostNL Brievenbuspakket
  • Deze optie is alleen beschikbaar als jouw bestelling door een brievenbus past. De afmetingen van een brievenbus zijn wettelijk vastgelegd. Je ontvangt een mail met track en trace informatie. De levertijd is meestal de volgende werkdag.
 • Pakketten
  • Moet jouw bestelling in een doosje? Dan wordt jouw pakketje meestal de volgende werkdag afgeleverd. Alle orders die we op werkdagen vóór 17:00 uur ontvangen, worden dezelfde dag nog verzonden.

Sommige producten mogen we dan niet versturen naar het land wat je hebt gekozen. We kunnen in dat geval dus geen verzendoptie aanbieden. Neem bij twijfel altijd even contact met ons op.

Wil je een product retour sturen? Hier kun je een retourlabel aanmaken en uitprinten.

Wij vergoeden de kosten voor retourzending niet. De kosten voor retourzending zijn ongeveer € 6,95. Als je via onze tool de retour regelt, worden de kosten in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

Sinds kort kun je bestellingen ook afhalen in ons magazijn. Dit kan van Maandag t/m Vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur, en in de weekenden op afspraak.

Ons magazijn bevindt zich op de volgende locatie;

Mariastraat 22
5953 NL Reuver

Telefoon: +31(0)858886846

Je kunt alleen bestellingen afhalen die je eerst online hebt geplaatst en betaald. Je kunt bij ons niet 'winkelen'.

Ashwaganda

Voordelen:

  • Stressvermindering: Ashwagandha staat bekend om zijn stressverminderende eigenschappen.
  • Verbetert Slaap en Concentratie: Kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en mentale focus.
  • Versterkt het Immunsysteem: Kan bijdragen aan een verhoogde immuniteit.

Nadelen:

  • Mogelijke Bijwerkingen: Zoals maagklachten, diarree en misselijkheid bij hoge doseringen.
  • Interacties met Medicatie: Kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals die voor schildklier, diabetes en hoge bloeddruk.
  • Niet Aangeraden voor Zwangere Vrouwen: Kan onveilig zijn tijdens de zwangerschap.

Ashwagandha, een adaptogeen, helpt het lichaam om te gaan met stress door het balanceren van stresshormonen zoals cortisol. Het kan ook ontstekingsremmende effecten hebben en de algehele energieniveaus en immuniteit versterken.

 • Kwaliteit van het Product: Zoek naar betrouwbare merken die pure ashwagandha aanbieden zonder toegevoegde vulstoffen.
 • Dosering: Begin met een lage dosis en verhoog deze geleidelijk, zoals aanbevolen door een gezondheidsprofessional.
 • Interacties met Medicijnen: Wees voorzichtig als je medicijnen gebruikt, vooral voor schildklier, diabetes of bloeddruk.

Ashwagandha kan bijdragen aan een verhoging van de testosteronniveaus, vooral bij mannen. Studies suggereren dat het de reproductieve gezondheid kan verbeteren en kan leiden tot een verhoging van spiermassa en kracht.

Het kan variëren per individu, maar over het algemeen beginnen de effecten van ashwagandha na ongeveer 2 weken regelmatig gebruik merkbaar te worden. Voor sommigen kan het langer duren om de volledige voordelen te ervaren.

Er is geen vastgestelde maximale gebruiksduur voor ashwagandha. Echter, het is raadzaam om na ongeveer 3 maanden consequent gebruik een pauze in te lassen. Dit helpt om de effectiviteit van het kruid te behouden en mogelijke bijwerkingen te verminderen. Het is altijd verstandig om gebruik van supplementen te bespreken met een gezondheidsprofessional.

HHC

HHC (Hexahydrocannabinol) is een cannabinoïde die vergelijkbare effecten heeft als THC, de psychoactieve stof in cannabis. Gebruikers van HHC melden doorgaans een gevoel van ontspanning, euforie, en mogelijk veranderde perceptie. Het kan ook effecten hebben op de eetlust en slaap. De intensiteit en specifieke ervaringen kunnen variëren afhankelijk van de dosis, de manier van inname, en de individuele reactie van de gebruiker.

Het onderzoek naar HHC is nog beperkt, en daardoor is er nog weinig bekend over de langetermijneffecten en eventuele risico's. Zoals bij veel cannabinoïden, kunnen mogelijke bijwerkingen van HHC gebruik zijn: verminderde reactietijd, veranderingen in perceptie, droge mond, en in sommige gevallen angst of paranoia. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van HHC en om het alleen te gebruiken in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Hoewel een fatale overdosis met HHC onwaarschijnlijk is, is het mogelijk om een oncomfortabel hoog niveau van intoxicatie te ervaren, vooral bij hoge doses. Dit kan leiden tot onaangename mentale en fysieke effecten, zoals angst, paranoia, misselijkheid, en duizeligheid. Het is belangrijk om te beginnen met een lage dosis, vooral als je niet bekend bent met het product, en de dosis geleidelijk te verhogen.

Er is geen vastgestelde 'veilige' hoeveelheid HHC die dagelijks kan worden geconsumeerd, aangezien dit afhankelijk is van persoonlijke tolerantie, het type product en de reden van gebruik. Begin altijd met een lage dosis om te zien hoe je lichaam reageert en verhoog deze geleidelijk indien nodig. Het is raadzaam om een arts of specialist te raadplegen, vooral als je HHC gebruikt in combinatie met andere medicijnen of gezondheidsproducten.

HHC kan opduiken op drugstests, vooral tests die zoeken naar THC en andere cannabinoïden. Hoewel HHC een andere chemische structuur heeft dan THC, kunnen de metabolieten ervan soms resulteren in een positieve test voor cannabisgebruik. De detecteerbaarheid kan afhangen van factoren zoals de gebruikte dosis, frequentie van gebruik, en het type drugstest.

Kanna

Kanna, wetenschappelijk bekend als Sceletium tortuosum, heeft een ontspannende en licht stimulerende werking. Het kan gevoelens van welzijn en sociale bevrijding bevorderen. In eerste instantie kan het een licht stimulerend effect hebben, dat na ongeveer een uur overgaat in een ontspannen gevoel. Sommige gebruikers melden ook een verhoogde gevoeligheid voor aanraking en een toename van de seksdrive.

De duur van een Kanna-ervaring kan variëren, maar over het algemeen houdt het effect 1 tot 2 uur aan. Deze tijd kan afhankelijk zijn van de dosering, de methode van inname en de individuele reactie van de gebruiker. Na het ervaren van de initiële stimulerende effecten, volgt meestal een periode van ontspanning.

Kanna kan gerookt worden voor een snellere, maar vaak mildere ervaring. Om Kanna te roken, kun je het fijnmalen en gebruiken in een pijp of vermengen met tabak in een sigaret. Roken van Kanna resulteert in snelle opname van de actieve stoffen, wat leidt tot een snel intredend effect.

Er is geen vaste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Kanna, aangezien dit afhangt van verschillende factoren, zoals persoonlijke tolerantie en de reden van gebruik. Echter, het is belangrijk om met een lage dosering te beginnen en dit geleidelijk op te bouwen. Een algemene richtlijn voor beginners is om te starten met een dosis van ongeveer 50 tot 100 mg en de reactie van je lichaam in de gaten te houden. Overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen, dus het is belangrijk om verantwoordelijk en met mate te consumeren.

Kratom

Kratom heeft verschillende effecten afhankelijk van de soort en dosering. Over het algemeen kan het stimulerend werken in lage doseringen, wat leidt tot verhoogde energie en alertheid. In hogere doseringen heeft Kratom vaak een kalmerend effect, wat kan leiden tot ontspanning en vermindering van pijn. Sommige soorten kunnen ook de stemming verbeteren en gevoelens van welzijn verhogen.

Ja, Kratom is legaal in Nederland. Het valt echter niet onder de Geneesmiddelenwet of de Opiumwet, wat betekent dat het niet officieel is goedgekeurd als geneesmiddel of als een gecontroleerde substantie wordt beschouwd. Ondanks de wettelijke status is het belangrijk om verantwoord gebruik te waarborgen en de lokale wetgeving te volgen.

De gezondheidseffecten van Kratom zijn nog onderwerp van onderzoek. Sommige gebruikers melden positieve effecten op hun welzijn en pijnverlichting, terwijl anderen melding maken van mogelijke bijwerkingen, vooral bij frequent of hoog dosisgebruik. Het is belangrijk om Kratom met mate te gebruiken en te starten met een lage dosering om te zien hoe je lichaam reageert.

Er is geen vaste regel voor hoe vaak je Kratom mag gebruiken, maar het wordt over het algemeen aanbevolen om het niet dagelijks te gebruiken. Regelmatig gebruik kan leiden tot tolerantie en afhankelijkheid. Het is raadzaam om Kratom met tussenpozen te gebruiken, bijvoorbeeld enkele dagen per week, en de reactie van je lichaam nauwlettend in de gaten te houden.

Voor slaapdoeleinden worden soorten Kratom met ontspannende en kalmerende effecten aanbevolen. Red Borneo Kratom, Red Thai Kratom, en Super Bali Gold Kratom staan bekend om hun kalmerende eigenschappen, wat ze geschikt maakt voor gebruik voor het slapen gaan.

Maeng Da Kratom, met name de Red Maeng Da en Black Maeng Da varianten, staat bekend als een van de sterkste Kratom-soorten. Deze soorten zijn zeer potent en kunnen zowel krachtige stimulerende als ontspannende effecten hebben, afhankelijk van de dosering.

De juiste dosering Kratom kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je tolerantie, lichaamsgewicht en het gewenste effect. Beginnende gebruikers wordt aangeraden om te starten met een lage dosis van ongeveer 1-2 gram. Je kunt de dosis geleidelijk verhogen om het gewenste effect te bereiken, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en niet meer dan 5-8 gram in één keer te nemen, vooral als je nog niet bekend bent met de effecten.

LSA Żaden

De duur van een LSA trip kan variëren, maar over het algemeen duurt het ongeveer 6 tot 10 uur. De precieze duur is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dosis, de persoonlijke gevoeligheid van de gebruiker, en andere individuele variabelen. Gebruikers ervaren doorgaans een geleidelijke opbouw, een piek, en dan een afnemende fase.

De legaliteit van LSA kan variëren afhankelijk van het land en de regio. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, zijn LSA-bevattende zaden zoals Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose legaal om te kopen, te bezitten en te verkopen, maar het extraheren en consumeren van LSA voor psychedelische doeleinden is illegaal. In andere landen kunnen de zaden en LSA zelf onder striktere regelgeving vallen. Het is belangrijk om de lokale wetgeving te controleren voordat je LSA zaden aanschaft of gebruikt.

LSA (lysergeenzuuramide) is een natuurlijk voorkomende psychedelische stof die lijkt op LSD, hoewel het over het algemeen als minder krachtig wordt beschouwd. Gebruikers van LSA melden vaak ervaringen van veranderde percepties, visuele hallucinaties, versterkte emoties, en een gevoel van diepe introspectie. Fysiek kan het leiden tot misselijkheid, vooral in het begin van de trip.

Morning Glory, wetenschappelijk bekend als Ipomoea tricolor, is een bloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende, trompetvormige bloemen, die vaak een levendige blauwe, paarse of roze kleur hebben. Deze plant bevat zaden die LSA bevatten, een psychoactieve stof. Morning Glory is populair in tuinen en wordt gewaardeerd om zijn schoonheid, maar het gebruik van de zaden voor psychedelische doeleinden is controversieel en in sommige regio's illegaal.

Paddo's

Leuk dat je aan de slag bent gegaan met het kweken van paddenstoelen! Om je paddenstoelen na de oogst optimaal te drogen en te bewaren, volg je de volgende stappen:

 • Voorbereiding: Reinig de geoogste paddenstoelen voorzichtig met een zachte borstel of keukenpapier om substraatresten te verwijderen.
 • Drogen:
  • Voedseldroger: Gebruik een voedseldroger op een lage temperatuur (35-40°C) voor 12 tot 24 uur. De exacte tijd hangt af van de grootte van je paddenstoelen. Zorg voor goede ventilatie, eventueel met een ventilator.
  • Oven: Als alternatief kun je een oven gebruiken. Verwarm de oven voor op de laagst mogelijke temperatuur, idealiter rond 50-60°C. Plaats de paddenstoelen op een bakplaat in een enkele laag en laat de ovendeur op een kier voor luchtcirculatie. Dit proces kan enkele uren duren. Let op, houd de paddenstoelen goed in de gaten om oververhitting of verbranding te voorkomen.
  • Zonder voedseldroger of oven: Leg de paddenstoelen op een warme, droge plek met goede ventilatie. Gebruik indien mogelijk een ventilator om de lucht te laten circuleren en het droogproces te versnellen.
 • Controleer op droogheid: Paddenstoelen zijn volledig droog wanneer ze knapperig zijn en gemakkelijk breken. Indien ze nog flexibel zijn, verleng dan de droogtijd om schimmelvorming te voorkomen.
 • Opslag met silicagel: Verpak de volledig droge paddenstoelen vacuüm met silicagel om restvocht te absorberen en houd ze droog.
 • Bewaren in de koelkast: Voor een verlengde houdbaarheid, bewaar de verpakte paddenstoelen in de koelkast met de verpakking goed afgesloten om vocht en lucht buiten te houden.

Deze methoden helpen je paddenstoelen optimaal te drogen en te bewaren. Heb je nog meer vragen? Laat het ons gerust weten!

Laat een reactie achter

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten en diensten. Als je vraag hier niet bij staat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

* Verplichte velden

Voor alle andere vragen

Bel ons

Ma. t/m Vr. bereikbaar tot 22:00

+31(0)858886846

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Novus Fumus

Mariastraat 22
5953NL Reuver
Nederland Bekijk op Google Maps

NL855001331B01
62892231
NL18ABNA0432010785