Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 11 augustus 2021

7 meest gestelde vragen over Clipper aanstekers

Wat zijn de meest gestelde vragen over onze Clipper aanstekers? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, uiteraard ook de bijbehorende antwoorden.

1. Kun je een Clipper aansteker vullen met butaangas?

Alle Clipper aanstekers zijn geschikt om na te vullen met butaan. Het bijvullen van de aansteker is een eenvoudig. Draai de aansteker ondersteboven en zoek de rode stip die het bijvulventiel aangeeft. Plaats het mondstuk van de butaanbus op het ventiel en druk eenvoudig naar beneden.

2. Wie heeft de Clipper aansteker uitgevonden?

Enric Sardà Clipper

Clipper is ontworpen door Enric Sardà en is nu al enige tijd eigendom van Flamagas. De aanstekers worden meestal geproduceerd in Barcelona, maar tegenwoordig ook in India en China. De eerste Clipper-aansteker werd gemaakt in 1972, en is op dit moment de op één na grootste aanstekerfabrikant ter wereld.

3. Wat is het nut van een Clipper aansteker?

Clipper Lighters zijn bijzonder geliefd bij rokers die zelf sigaretten rollen. Onder andere de unieke verwijderbare vuursteenhouder heeft hiervoor gezorgd. Clipper produceert ook een verscheidenheid aan accessoires, waaronder gas en de aanstekervloeistof om bij te vullen. Hun gas is universeel en bevat minder onzuiverheden dan andere merken, waardoor het een uitstekende keuze is.

4. Wat is de zeldzaamste Clipper aansteker?

Zeldzame Clipper aansteker

Hier hebben we een van de zeldzaamste clipper aanstekers die je zult zien. De herdenkingsuitvoering van de Nottingham Forest Football Club Double Champions. Deze aansteker is eind jaren 70 op de markt gekomen.Deze specifieke aansteker is gekocht van iemand die in de jaren 70 bij de club werkte. De aansteker is nooit gebruikt, heeft nog steeds de originele vuursteen en gas.

5. Kun je een Clipper aansteker bijvullen met Zippo vloeistof?

Clipper aanstekers werken op gas en niet op aanstekervloeistof zoals een Zippo doet. Het voordeel van een aansteker met gas is dat het gas niet kan opdrogen. Zelfs als je een Clipper aansteker jaren lang niet gebruikt dan zal hij bij de eerste de beste keer dat je hem probeert meteen aan gaan.

6. Wat kost een Clipper aansteker?

De adviesverkoopprijs van een Clipper aansteker is ongeveer € 1,60 per stuk als je deze in een winkel koopt. Bij webwinkels worden de aanstekers meestal in een set van 4 of meer stuks aangeboden om zo de verhouding tussen prijs en verzendkosten beter te verdelen. Koop je een aansteker bij Bol.com dan zul je vaak een hoger bedrag betalen omdat de aanbieder ook een gedeelte van de omzet aan Bol moet af staan.

7. Wat is een Clipper Jet Flame aansteker?

Clipper Jet Flame

Een Jet Flame aansteker heeft een vlam die bestand is tegen sterke wind. De naam heeft betrekking op de vlam die er uit ziet alsof deze uit een straaljagermotor komt. De aansteker heeft nog steeds de iconische vormgeving die het merk zo geliefd heeft gemaakt.

Clipper aansteker kopen

Bij Novus vind je een ruim assortiment aan Clipper aanstekers. De meeste worden direct uit voorraad geleverd, maar het kan gebeuren dat je er soms een dagje langer op moet wachten. Je vindt alle Clipper aanstekers in onze webwinkel. Klik hier.