Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Veel gestelde vragen over Truffels

Wat is een tripsitter?

Een tripsitter is een persoon die nuchter blijft en aanwezig is tijdens het gebruik van psychedelica, zoals magic truffels, om de gebruiker te helpen en te ondersteunen. De tripsitter heeft als doel om de gebruiker een veilige en comfortabele omgeving te bieden, en kan helpen bij het beheersen van eventuele angstige gevoelens of andere ongewenste effecten die kunnen optreden tijdens de trip.

De taken van een tripsitter kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften en wensen van de gebruiker, maar enkele mogelijke taken zijn:

 1. Bieden van emotionele ondersteuning: De tripsitter kan aanwezig zijn om de gebruiker emotioneel te ondersteunen en eventuele angsten of zorgen te helpen verlichten.

 2. Assisteren bij praktische taken: De tripsitter kan ook praktische taken uitvoeren, zoals het aanbieden van voedsel en drinken of het veranderen van muziek.

 3. Helpen bij communicatie: De tripsitter kan helpen bij het communiceren met anderen, indien nodig.

 4. Observeren van de gebruiker: De tripsitter houdt de gebruiker in de gaten en kan eventuele veranderingen in het gedrag of de fysieke toestand opmerken en hierop reageren.

Het hebben van een tripsitter kan helpen om de risico's van het gebruik van psychedelica te verminderen en kan de gebruiker geruststellen, vooral als het de eerste keer is dat de gebruiker deze middelen gebruikt. Het is belangrijk om een betrouwbare en vertrouwde persoon te kiezen als tripsitter en om hen op de hoogte te stellen van eventuele medische aandoeningen, medicatiegebruik of andere relevante informatie.

Waarom zijn paddo's verboden en truffels niet?

In veel landen, waaronder Nederland, zijn paddo's (verse psilocybine bevattende paddenstoelen) verboden, terwijl truffels (gedroogde psilocybine bevattende sclerotia) legaal verkrijgbaar zijn. Dit heeft te maken met een aantal redenen:

 1. Verschil in wetgeving: Paddo's vallen onder de Opiumwet, terwijl truffels niet expliciet worden vermeld in de Opiumwet. Dit heeft geleid tot een verschil in juridische status tussen paddo's en truffels.

 2. Veiligheid: Er zijn enkele incidenten geweest waarbij gebruikers van paddo's gevaarlijk gedrag vertoonden, waardoor er zorgen zijn ontstaan over de veiligheid van deze stoffen. Dit heeft geleid tot een verbod op paddo's in veel landen.

 3. Dosering: Paddo's hebben een hogere concentratie psilocybine dan truffels, waardoor de dosering minder nauwkeurig is en er een groter risico op overdosering bestaat.

 4. Risicovolle combinaties: Paddo's kunnen risicovolle interacties hebben met andere stoffen, zoals medicijnen, alcohol en drugs. Truffels zijn hier minder gevoelig voor.

 5. Sociale druk: Er is een grotere sociale druk om paddo's te verbieden vanwege hun associatie met gevaarlijk gedrag en risico's voor de volksgezondheid.

Kortom, het verschil in juridische status tussen paddo's en truffels heeft te maken met de Opiumwet en veiligheids- en gezondheidsrisico's die geassocieerd worden met het gebruik van paddo's. Truffels hebben over het algemeen minder risico's en zijn daarom legaal verkrijgbaar in sommige landen. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van psychedelica, inclusief truffels, niet zonder risico's is en altijd zorgvuldig en verantwoordelijk moet worden gebruikt.

Welke magic truffels zijn geschikt voor beginners?

Als beginner met magic truffels is het belangrijk om te beginnen met een soort die geschikt is voor beginners en minder intens is. Hier zijn enkele soorten magic truffels die geschikt zijn voor beginners:

 1. Psilocybe Mexicana: Dit is een van de mildere soorten magic truffels en wordt vaak aanbevolen voor beginners. Het kan leiden tot een milde en aangename trip.

 2. Atlantis Truffels: Atlantis truffels zijn iets sterker dan Psilocybe Mexicana, maar nog steeds relatief mild. Dit maakt het ook een goede keuze voor beginners.

 3. Tampanensis Truffels: Tampanensis truffels zijn iets sterker dan Atlantis truffels, maar nog steeds geschikt voor beginners. Ze staan bekend om hun milde en aangename effecten.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs deze mildere soorten nog steeds effecten kunnen hebben die voor beginners overweldigend kunnen zijn. Het is daarom altijd belangrijk om de dosering zorgvuldig te bepalen en een veilige en vertrouwde omgeving te kiezen om de trip te ervaren. Een ervaren tripsitter kan ook nuttig zijn om de beginner te ondersteunen en te helpen eventuele angsten of zorgen te verlichten tijdens de trip.

Hoe kan ik de kwaliteit van mijn Magic Truffels te controleren?

Het is belangrijk om de kwaliteit van je magic truffels te controleren voordat je ze gebruikt, om er zeker van te zijn dat ze veilig en effectief zijn. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om de kwaliteit van je magic truffels te controleren:

 1. Controleer de verpakking: Controleer de verpakking van de magic truffels om te zien of deze goed verzegeld is en of er informatie is over de soort, het gewicht en de houdbaarheidsdatum. Als de verpakking beschadigd is of als er geen informatie beschikbaar is, koop deze dan niet.

 2. Controleer de kleur en textuur: De kleur en textuur van de magic truffels kunnen een indicatie zijn van hun kwaliteit. Verse truffels moeten er vochtig en slijmerig uitzien en een donkere kleur hebben. Truffels die er droog, broos of licht van kleur uitzien, kunnen van slechtere kwaliteit zijn.

 3. Geur: De geur van de truffels kan ook een indicatie zijn van de kwaliteit. Verse truffels hebben meestal een aardachtige geur, terwijl truffels van slechtere kwaliteit een onaangename geur kunnen hebben.

 4. Controleer op schimmel: Controleer de truffels op schimmel of andere verontreinigingen. Truffels die schimmel of andere verontreinigingen bevatten, zijn niet veilig om te gebruiken.

 5. Kies een betrouwbare verkoper: Koop je magic truffels altijd bij een betrouwbare verkoper zoals Novus Fumus. Wij staan bekend om het leveren van kwaliteitsproducten.

Kortom, door de verpakking te controleren, de kleur en textuur te inspecteren, de geur te ruiken, op schimmel te controleren en te kopen bij een betrouwbare verkoper, kun je de kwaliteit van je magic truffels controleren. Het is altijd belangrijk om je magic truffels zorgvuldig te inspecteren voordat je ze gebruikt, om jezelf te beschermen tegen eventuele risico's en om ervoor te zorgen dat je een aangename en veilige trip ervaart.

Zijn magic truffels verslavend?

Er is geen bewijs dat magic truffels fysiek verslavend zijn, wat betekent dat het gebruik van magic truffels niet leidt tot een fysieke afhankelijkheid of ontwenningsverschijnselen als je stopt met het gebruik ervan. Er is ook weinig bewijs dat magic truffels geestelijk verslavend zijn, hoewel sommige gebruikers wel melding maken van een verlangen om de ervaring opnieuw te beleven.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van magic truffels potentieel risico's en nadelen met zich meebrengt, zoals het risico op angst, paranoia en verwardheid, vooral bij hogere doses of in combinatie met andere stoffen. Daarom is het belangrijk om de dosering zorgvuldig te bepalen, een veilige en vertrouwde omgeving te kiezen en eventueel een nuchtere tripsitter bij de hand te hebben om de gebruiker te ondersteunen en eventueel te helpen bij het beheersen van de effecten.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de effecten van magic truffels sterk kunnen variëren tussen verschillende personen en dat sommige mensen mogelijk gevoeliger zijn voor de effecten dan anderen. Daarom is het belangrijk om het gebruik van magic truffels met de nodige voorzichtigheid te benaderen en om alleen te gebruiken als je gezond bent en je comfortabel voelt bij het gebruik ervan.

Wat zijn de sterkste magic truffels?

De sterkste magic truffels zijn de High Hawaiians. Alleen ervaren gebruikers zouden ze moeten overwegen.

Hoe lang kan ik magic truffels bewaren?

Onze Truffels worden met de best mogelijke zorg gekweekt en verpakt. De truffels bestaan voor ongeveer 35% uit vaste stoffen. Ter vergelijking: een normale paddenstoel bestaat uit ongeveer 5% vaste stoffen. De andere 95% is water! Daarom zijn onze magic truffels veel langer houdbaar dan reguliere paddo's. Omdat we onze producten altijd vacuüm verpakken, kunnen we een houdbaarheid van 3 maanden garanderen als ze op de juiste manier worden bewaard en in een gesloten verpakking.

Het drogen van truffels

Het drogen van magic truffels is een manier om hun houdbaarheid te verlengen en ze gemakkelijker te kunnen bewaren en gebruiken. Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe je magic truffels kunt drogen en gebruiken:

 1. Verwijder de truffels uit de verpakking en spoel ze af met koud water om eventuele vuil of ander verontreiniging te verwijderen.

 2. Dep de truffels voorzichtig droog met een schone handdoek.

 3. Snijd de truffels in kleine stukjes of plakjes, ongeveer 2-3 mm dik.

 4. Plaats de truffels op een bakplaat of droogrek en laat ze op een goed geventileerde en donkere plek drogen. Zorg ervoor dat de truffels niet in direct zonlicht of op een te warme plek worden geplaatst om te voorkomen dat ze beschadigd raken.

 5. Draai de truffels regelmatig om en laat ze ongeveer 2-3 dagen drogen, afhankelijk van de luchtvochtigheid.

 6. Wanneer de truffels volledig droog zijn, kun je ze in een luchtdichte container bewaren op een koele en donkere plek.

Om gedroogde truffels te gebruiken, kun je ze op verschillende manieren consumeren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele manieren om gedroogde truffels te gebruiken:

 1. Eet de truffels gewoon op: Je kunt de gedroogde truffels gewoon opeten, zoals je zou doen met gedroogd fruit of noten.

 2. Maak er thee van: Week de gedroogde truffels in warm water gedurende ongeveer 10-15 minuten, zeef de truffels uit de thee en drink de thee op.

 3. Capsules: Je kunt gedroogde truffels in capsules doen en deze innemen als een supplement.

Het is belangrijk om te onthouden dat de dosering van gedroogde truffels anders kan zijn dan verse truffels, dus wees voorzichtig en begin met een lagere dosis als je het voor de eerste keer gebruikt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de set en setting, en om in een veilige en vertrouwde omgeving te zijn met mensen die je vertrouwt en die je kunnen ondersteunen als dat nodig is.

Voor alle andere vragen

Bel ons

Ma. t/m Vr. bereikbaar tot 22:00

+31(0)858886846

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Novus Fumus

Mariastraat 22
5953NL Reuver
Nederland Bekijk op Google Maps

NL855001331B01
62892231
NL18ABNA0432010785