Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 17 oktober 2021

Roken of SNUS, wat is slechter voor je gezondheid?

Update: Verbod op verkoop SNUS / Nicotine Zonder Tabak (NZT)

Nicotinezakjes met 0,035 of meer milligram nicotine per zakje mogen vanaf November 2021 niet meer verkocht of verhandeld worden in Nederland. Waarom zijn nicotinezakjes verboden? Nicotinezakjes zijn verboden omdat ze door de aanwezige nicotine schadelijk zijn voor de gezondheid volgens de NVWA.

'Dit product bevat de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers'.

Je hebt het vast al op het nieuws gehoord, sinds 20 mei 2020 zijn sigaretten en shag met menthol in de hele Europese Unie verboden. Het begon met het verbieden van gearomatiseerde tabak en het gebruik van smaak- en geurstoffen in sigaretten en shagtabak in mei 2016, en nu is ook de geliefde mentholsigaret uit de schappen gehaald. Ook maakt de overheid plannen om het kopen van sigaretten moeilijker te maken.

Gelukkig evolueert de wereld altijd qua ontwikkelingen, dus het was niet lang wachten op de komst van de perfecte vervanger voor de sigaret. Nu de sigaret stilaan in elke vorm van het straat verdwijnt, verwelkomen we de nieuwe en perfecte vervanger, Snus. Snus heeft hetzelfde doel als een sigaret, namelijk het afgeven van nicotine. Maar naast het feit dat Snus met verschillende smaken en menthol wordt verkocht, zijn er nog vele andere voordelen aan de overstap van sigaretten naar Snus.

SNUS Nicotine zonder tabak kopen

Voordelen van snus

Het grote voordeel van Snus is dat er, in tegenstelling tot een sigaret, geen verbrandingsstoffen vrijkomen. De verbrandingsproducten die vrijkomen bij het roken van een sigaret zijn de belangrijkste boosdoeners voor het aantasten van jouw longen, maar ook die van mensen in jouw omgeving. Als jij een sigaret rookt, dan rookt de persoon die bij je in de buurt is ongewild mee. (het bekende 'meeroken').

Bij Snus komt er geen rook, damp of andere stoffen in de lucht. De nicotine komt via een andere route in je lichaam doordat je het nicotinezakje onder je bovenlip plaatst; daarom is het gebruik van Snus veel veiliger dan het consumeren van een sigaret. Niet alleen voor jezelf dus, maar ook voor de mensen bij je in de buurt.

De opname van nicotine uit een sigaret gaat via je longen, bij Snus gaat dit via kleine bloedvaten in je tandvlees. Doordat de nicotine via je bloed in het lichaam wordt opgenomen, houdt de werking van nicotine langer aan. Dit heeft een positief effect op je nicotinegebruik omdat je minder vaak de drang naar nicotine zult hebben. Is snus beter voor je gezondheid dan roken? Het is niet gunstig voor je gezondheid omdat het een nicotineproduct is, maar in vergelijking met roken is het minder schadelijk door de manier van consumeren. Snus heeft niet de kankerverwekkende verbrandingsstoffen die vrijkomen bij het roken van een sigaret.

Waarom nicotinezakjes gebruiken?

Naast het feit dat de nicotinezakjes minder schadelijk zijn voor je gezondheid en een lager verslavingsniveau hebben, is ook het ruime assortiment een groot pluspunt. Snus heeft een grote verscheidenheid aan verschillende smaken, van verfrissende munt tot tropisch fruit. Een bijkomend voordeel van de smaken en de manier van consumeren is dat je altijd een fris gevoel hebt en geen last hebt van een slechte rokersadem of verkleurde tanden.

De belangrijkste reden waarom de meeste rokers op Snus zijn overgestapt, is echter de manier van consumeren. De huidige samenleving werkt er hard aan om sigaretten van de straat te laten verdwijnen. Het wordt u moeilijk gemaakt om zowel binnen als buiten een sigaret te roken.

Snus daarentegen kan overal worden gebruikt zonder anderen in je omgeving te storen.
Of je nu uit eten bent, naar de voetbalwedstrijd van je kind kijkt of aan het werk bent, Snus kun je altijd en overal gebruiken. Doordat de Snus onder je lip wordt geplaatst, merkt je directe omgeving niet dat je nicotine binnenkrijgt en moedig je anderen niet aan om het te gebruiken.

Welke hulpmiddelen zijn er om te stoppen met nicotine/sigaretten roken?

Zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen aan het overstappen van sigaretten naar snus zonder tabak. Houd er echter rekening mee dat Snus nicotine ook een verslavende werking heeft en dat de gezondheidsvoordelen alleen gelden bij normaal gebruik.

Het is voor velen van ons niet gemakkelijk om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van nicotine. Je hebt al een paar pogingen gedaan maar valt toch terug op het gebruik van nicotine omdat je lichaam eraan gewend is geraakt. Gelukkig hebben we enkele hulpmiddelen voor je op een rij gezet die je zullen helpen om nicotinegebruik tegen te gaan en te stoppen.

Dit zijn de meest populaire producten om te stoppen met roken en nicotine te gebruiken.

-Nicotinetabletten.
-Nicotine kauwgom.
-Nicotine pleisters.
-Nicotinezakjes of Zweedse snus (koop elke keer Snus met een lager nicotinegehalte en verlaag het)

De meeste hulpmiddelen om van je nicotineverslaving af te komen koop kun je bij de drogist kopen. 
De nicotinezakjes genaamd snus zijn online te bestellen via onze webshop. We hebben verschillende sterktes en smaken nicotinezakjes. Bekijk ons ​​snus aanbod voor de verschillende smaken en sterktes.