Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 3 december 2021

Roken op Schiphol

Is heel Schiphol rookvrij? Nee, Er zijn rookzones voor rokers. Schiphol is wel van plan om deze rookzones te verplaatsen naar een plek verder van de in- en uitgangen van Schiphol Plaza.

Dus nog even een sigaretje of een e-sigaret roken net voor of na je vlucht? Dat kan al enige tijd niet meer op Schiphol. Dit rookverbod is het gevolg van een besluit van de Hoge Raad, die heeft bepaald dat rookruimtes in Nederlandse horeca dicht moeten. Ook luchthaven Schiphol houdt zich aan dit besluit, waardoor de gehele terminal nu rookvrij is.

Parkeergarages Schiphol ook rookvrij

Ook in de parkeergarages op Schiphol is roken niet meer toegestaan. Bij de ingang van de verschillende parkeergelegenheden staat dit aangegeven met borden.

Is heel Schiphol dan nu rookvrij? Nee, op het Jan Dellaertplein is het nog mogelijk om te roken. Al is Schiphol wel van plan om deze rookzones te verplaatsen naar een plek verder van de in- en uitgangen van Schiphol Plaza. Daarnaast houdt de luchthaven de wettelijke richtlijnen op het gebied van de verkoop tabak scherp in de gaten. Vooralsnog is tabak nog te koop in de diverse kiosken op de luchthaven.

Jan Daelesplein Schiphol

Jan Dellaertplein Schiphol. Adobe Stock Foto: Markus Mainka

E-sigaret meenemen in het vliegtuig

Op de meeste routes mag je een e-sigaret en extra batterijen meenemen, mits je deze persoonlijk bij je draagt. Je mag e-sigaretten niet in de handbagage meenemen. Let op: De regels kunnen per land en luchtvaartmaatschappij verschillen, dus we raden je aan om de vereisten te checken van de landen die je bezoeken.

Het gebruik van een elektronische sigaret of het opladen van de sigaret of de batterij is niet toegestaan aan boord en tijdens de vlucht.

TIP voor als je e-sigaretten mee wilt nemen aan boord van een vliegtuig: Een vliegtuig vliegt gemiddeld op een hoogte van 10km. Omdat de lucht daar erg ijl is, en wij als passagiers toch willen ademen, zit je als passagier in een drukcabine. Toch is de druk niet geheel gelijk aan de luchtdruk op de grond. Dit heeft als gevolg dat de vulling van jouw e-sigaret kan gaan lekken, met alle vervelende gevolgen van dien. Wij adviseren je dan ook om alle vloeistoffen uit de e-sigaret te halen, en pods en clearomizers in een aparte seal-bag te vervoeren.