Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 3 december 2021

Roken op Schiphol

Hoewel er rookzones zijn voor rokers, is Schiphol van plan om deze zones te verplaatsen naar een locatie verder van de in- en uitgangen van Schiphol Plaza. Sinds het besluit van de Hoge Raad om rookruimtes in Nederlandse horeca te sluiten, houdt luchthaven Schiphol zich ook aan dit besluit en is de gehele terminal nu rookvrij. Dit geldt ook voor de parkeergarages, waar roken niet meer is toegestaan en dit wordt aangegeven bij de ingang van de verschillende parkeergelegenheden.

Waar kun je nog wel roken op Schiphol?

Jan Dellaertplein Schiphol. Adobe Stock Foto: Markus Mainka

Jan Dellaertplein Schiphol. Adobe Stock Foto: Markus Mainka

Op dit moment is het nog steeds mogelijk om te roken op het Jan Dellaertplein, maar Schiphol is wel van plan om deze rookzones te verplaatsen naar een plek verder van de in- en uitgangen van Schiphol Plaza. Daarnaast voldoet de luchthaven aan de wettelijke richtlijnen met betrekking tot de verkoop van tabak en is het nog steeds verkrijgbaar in diverse kiosken op de luchthaven.

E-sigaretten en vliegen

Op de meeste routes is het toegestaan om een e-sigaret en extra batterijen mee te nemen, mits deze persoonlijk bij je gedragen worden. Het is niet toegestaan om e-sigaretten in de handbagage mee te nemen. Het is belangrijk om de specifieke vereisten van de landen die je bezoekt en de luchtvaartmaatschappij te controleren, omdat de regels per land en luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen.

Het is niet toegestaan om elektronische sigaretten te gebruiken of op te laden aan boord van het vliegtuig. Bovendien kan de drukverschillen op grote hoogte ervoor zorgen dat de vulling van de e-sigaret gaat lekken, dus het is raadzaam om alle vloeistoffen uit de e-sigaret te halen en pods en clearomizers in een aparte seal-bag te vervoeren als je met een e-sigaret vliegt.

Reacties

  • Door Le, 3 december 2021

    Verboden van het roken zoals nu bij Schiphol is, is niet klantvriendelijk ! ! ! En dat is heel slecht voor Schiphol.<br />
    Maakt dan een openrookruimte bij iedere GAT, zodat de rokende passagiers hun gewoonte kunnen doen en da...

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden