Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsApp
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenbrerg, 7 april 2020

Stoppen met roken - VISOR Keuzehulp

VISOR is een keuzehulp voor mensen die willen stoppen met roken. Gebruik jij naast de e-sigaret ook nog normale sigaretten en wil je stoppen met roken? Dan kan VISOR jou helpen om een goede keuze te maken. Gebruik je enkel en alleen nog maar de e-sigaret, dan is deze tool niet handig want je komt niet voorbij stap 1 van de keuzehulp. De e-sigaret wordt door de makers van deze keuzehulp niet gezien als een methode om te stoppen met roken.

Verschillende methoden om te stoppen met roken.

Vanuit de zorgverzekering hebben verzekerden één keer per jaar recht op begeleiding bij het stoppen met roken via het stoppen-met-rokenprogramma. Hiervoor kun je terecht bij je huisarts. De vergoeding geldt alleen voor bewezen methoden en middelen, zoals:

 • Persoonlijke coaching
 • Groepstrainingen
 • Voorgeschreven medicijnen
 • Voorgeschreven nicotinevervangende middelen

Het kan moeilijk zijn de juiste methode te vinden die het beste bij je past. VISOR kan hierbij helpen. 
De keuzehulp heeft 4 stappen:

 1. Informatie over verschillende stopmethoden
 2. Een quiz om jouw kennis over stopmethoden te testen (optioneel)
 3. Een stopmethode kiezen op basis van je gevoel
 4. Informatie over hoe jij met jouw gekozen methoden kunt beginnen

Alternatieve methoden om te stoppen met roken.


Er zijn ook andere stopmethoden die gebruikt kunnen worden, maar waarvan niet wetenschappelijk is bewezen dat deze ook echt werken en/of veilig zijn. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Acupunctuur
 • Lasertherapie
 • Hypnotherapie
 • Mindfulness
 • Mobiele apps
 • Zelfhulpboeken (bijvoorbeeld het boek van Allen Carr)
 • E-sigaret

Deze onvoldoende bewezen methoden voor stoppen met roken worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen hebt, kom je mogelijk wel voor vergoeding in aanmerking. Neem voor meer informatie hierover contact op met jouw zorgverzekering.

Over Visor Keuzehulp

Visor, een online ‘keuzehulp bij stoppen met roken’, ontwikkeld door het team van Thomas Gültzow, die op dit onderzoek hoopt te promoveren aan de faculteit Health, Medicine & Life Sciences aan de Universiteit Maastricht. De keuzehulp is helemaal online. Je kan het dus thuis en onderweg gebruiken. Om de keuzehulp te gebruiken, hoef je niets te betalen. Wel vraagt de Universiteit Maastricht je om een aantal keer een kleine vragenlijst in te vullen. Voor je moeite word je beloond. Elke deelnemer ontvangt na afloop €10,-. Wil jij de keuzehulp ook gebruiken? Ga dan naar de website van VISOR: https://www.visor-keuzehulp.nl.

Zorgverzekeraars die "Stoppen met roken" vergoeden

Op Independer kun je snel en gemakkelijk een zorgverzekeraar vinden die stoppen met roken programma's vergoedt. Deze zijn op moment van schrijven de volgende verzekeraars:

 • IZA Zorgverzekeraar
 • ONVZ
 • PNOzorg
 • Salland zorgverzekeringen
 • VvAA zorgverzekering
 • Zorg en Zekerheid
 • ZorgDirect

Ook op zorgverzekeringwijzer.nl  vind je een complete lijst van zorgverzekeraars en de aangeboden pakketten met bijbehorende prijzen per maand.

Onze 5 Tips om te stoppen met roken / dampen

Wil je helemaal stoppen met roken (en ook dampen), maar je wilt geen nicotinevervangende middelen of medicijnen gebruiken? Dan hebben wij een paar tips voor je die zeker kunnen werken als de wil om te stoppen maar groot genoeg is.

 1. Kies een stopdatum. Plan deze bewust op een moment dat je het niet te druk hebt, maar wel voldoende afleiding hebt.
 2. Stop in één keer. Dit werkt beter dan langzaam minderen.
 3. Gooi alle sigaretten weg! Dus ook de e-sigaretten.
 4. Maak een lijstje met voordelen. Zorg ervoor dat dit voordelen zijn die jij zelf echt belangrijk vindt.
 5. Bedenk alvast wat je op moeilijke momenten kunt doen, zodat je niet gaat roken of dampen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, een vriend of vriendin bellen of ademhalingsoefeningen.

Met bovenstaande begrijpen we ook dat dit slecht is voor onze verkoop van e-sigaretten, maar ook voor Novus geldt dat wij uiteindelijk streven naar een rookvrije generatie. Wil je ons toch nog steunen? Kijk dan eens op onze webwinkel met Lifestyle producten. Je vindt hier diverse rugzakken van LocTote en NOMATIC bijvoorbeeld, maar ook Kambukka drinkflessenen diverse Laptop en tablet standaards. Kijk voor een volledig overzicht op https://www.novusfumus.com Er is keuze genoeg.