Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsApp
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 4 mei 2021

Verbod op click-sigaretten en smaken anders dan tabak

Sinds 20 mei 2016 zijn click-sigaretten en tabakssmaken anders dan tabak verboden in Nederland. Dit betekent dat filters, papier, capsules en verpakkingen van tabaksproducten geen smaak- en geurstoffen meer mogen bevatten. Maar wat zijn click-sigaretten precies en hoe kun je nog steeds genieten van de smaak van bijvoorbeeld menthol? In deze blog bespreken we verschillende alternatieven.

Wat zijn click-sigaretten?

Click-sigaretten zijn sigaretten waarbij in de filter een balletje is geplaatst met een aroma. Door het balletje kapot te knijpen, wordt het aroma vrijgegeven en vermengd met de tabaksrook. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een menthol- of vanillesmaak. Sinds het verbod op tabakssmaken anders dan tabak zijn click-sigaretten verboden.

Alternatieven voor click-sigaretten

Hoewel click-sigaretten niet meer geproduceerd mogen worden, zijn er nog steeds manieren om van de smaak van bijvoorbeeld menthol te genieten. Hieronder bespreken we vijf alternatieven.

  1. Aroma Click balletjes

Aroma Click balletjes zijn kleine balletjes met een aroma die je in de filter van een sigaret kunt plaatsen. Door het balletje te knijpen, wordt het aroma vrijgegeven en vermengd met de tabaksrook. Je hebt keuze uit verschillende smaken, zoals menthol, vanille en diverse fruitsoorten.

  1. Mascotte Fresh Click Filters

Mascotte Fresh Click Filters zijn filters met een menthol- of vanillesmaak. Door het filter in de sigaret te plaatsen, geniet je van de gewenste smaak. Deze filters zijn een goed alternatief voor de inmiddels verboden menthol sigaretten.

  1. Menthol Druppels

Menthol Druppels van Flavour Master zijn een oplossing om tabak toch een mentholsmaak te geven. Je druppelt een paar druppels in de filter van de sigaret om de gewenste smaak te krijgen. Je kunt de sterkte van de smaak zelf bepalen door meer of minder druppels te gebruiken.

  1. Smaakkaarten of Flavour Cards

Flavour Cards zijn kaartjes die je bijvoorbeeld in je sporttas kunt plaatsen om je kleding en tas heerlijk fris te laten ruiken. Maar je kunt de kaartjes ook gebruiken om een smaakje toe te voegen aan je sigaret.

  1. Menthol Stiften / FrutaStick

FrutaStick Menthol is een stift met een vloeistof met mentholaroma. Je trekt een streep over de sigaret of stip de filter aan om zelf mentholsigaretten te maken. Je kunt de stift ook gebruiken om bijvoorbeeld een mondkapje lekker fris te laten ruiken.

Conclusie

Hoewel click-sigaretten en tabakssmaken anders dan tabak verboden zijn in Nederland, zijn er nog steeds manieren om van bijvoorbeeld menthol te genieten. De hierboven genoemde alternatieven bieden voldoende mogelijkheden om toch te kunnen genieten van een lekkere smaak tijdens het roken. Houd er wel rekening mee dat deze alternatieven nog steeds tabaksproducten zijn en dus schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom altijd aan te raden om te stoppen met roken.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het niet is toegestaan om deze alternatieven te verkopen aan minderjarigen. Ook moet je er rekening mee houden dat het gebruik van smaakstoffen in tabaksproducten nog steeds verboden is. Het is dus belangrijk om de wet- en regelgeving omtrent tabaksproducten in Nederland goed te kennen.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat het roken van tabaksproducten nog steeds schadelijk is voor de gezondheid. Roken vergroot de kans op verschillende ziektes en kan zelfs dodelijk zijn. Als je wilt stoppen met roken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Bespreek met je huisarts wat voor jou de beste manier is om te stoppen met roken.