Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 4 mei 2021

Verbod op click-sigaretten en smaken anders dan tabak

Andere smaken dan tabak, zoals menthol en vanille, zijn verboden in sigaretten en shag. Ook mogen filters, papier, capsules en verpakkingen van tabaksproducten geen smaak- en geurstoffen meer bevatten. Dat betekent dat ‘click-sigaretten’ sinds 20 mei 2016 niet meer geproduceerd mogen worden. De verkoop van menthol filters, clicks en hulzen is echter nog steeds toegestaan, en deze kun je eenvoudig via onze website bestellen.

1. Aroma Click balletjes

Click balletjes zijn kleine balletjes, voorzien van een aroma, die je in de filter van een sigaret plaatst. Als je vervolgens dit balletje kapot knijpt, wordt de vrijgekomen vloeistof met aroma, opgenomen in de filter en proef je de smaak zodra je aan de sigaret trekt.

De keuze uit verschillende smaken is enorm. Zo kun je jouw sigaret bijvoorbeeld naar menthol, vanille of naar een zoete fruitsoort laten smaken. Een volledig overzicht van de verschillende smaken die je kunt kopen vind je hier.

2. Mascotte Fresh Click Filters

Ook de verkoop van losse hulzen is nog niet aan banden gelegd, en daar maakt Mascotte handig gebruik van. De Mascotte Fresh Click Menthol hulzen hebben een verfrissende menthol smaak en zijn een goed alternatief voor de inmiddels verboden menthol sigaretten.

3. Menthol Druppels

De menthol druppels van Flavour Master kunnen een oplossing zijn om tabak toch zijn menthol smaak te geven zoals je gewend bent. Om sigaretten te voorzien van een mentholsmaak, druppel je een paar druppels in de filter van jouw sigaret. Je bepaalt dus zelf hoe sterk de menthol smaak moet zijn door meer of minder druppels in de filter te druppelen.

4. Smaakkaarten of Flavour Cards

Flavour Card

Flavour cards of smaakkaartjes kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld een smaakje toe te voegen aan je sigaret! Maar er zijn ook tal van andere toepassingen mogelijk. Stop bijvoorbeeld een flavour card in je sporttas, en de kleding en tas ruiken weer heerlijk fris.

5. Menthol Stiften / FrutaStick

Frutastick Menthol

Als laatste bespreken we de Frutastick. Dit is een stift maar dan niet voorzien van inkt maar met een vloeistof met bijvoorbeeld menthol aroma. Door simpelweg een streep over de sigaret te trekken, of de filter aan te stippen maak je zelf menthol sigaretten. Maar ook hier zijn er andere toepassingen mogelijk. Trek bijvoorbeeld een streep over een mondkapje, en deze ruikt weer heerlijk fris.