Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 9 april 2018

6x hippe kamerplanten

Grote, groene kamerplanten in de woonkamer: anno 2018 mag het helemaal. Niet alleen zorgen kamerplanten voor zuurstof en zuivere lucht, ook zijn ze een echte eyecatcher in het interieur. Deze 6 kamerplanten, inclusief verzorgingstips, zijn een musthave!

 

1. Monstera

De Monstera wordt ook wel de gatenplant genoemd vanwege de gaten in het blad. Voordat je het weet is de Monstera gegroeid tot een flinke jongen. Deze kamerplant neemt dus behoorlijk veel ruimte in beslag. Heb je een klein hoekje die gevuld moet worden? Je hebt ook kleinere formaten zoals de Monstera Acacogayensis. De Monstera is gemakkelijk in onderhoud, maar houdt niet van direct zonlicht.

 

2. Aloë Vera

Met de Aloë Vera haal je een makkelijke kamerplant in huis. Het is een vetplant dus je geeft hem alleen water wanneer de grond echt droog is. Deze plant mag in direct zonlicht staan, maar laat hem eerst twee weken wennen op een lichte plek in de schaduw. Je kunt de bladeren van de Aloë Vera snoeien om het helende sap in de bladeren te gebruiken.

 

3. Pilea Peperomioides

Ook de Pilea Peperomioides is ontzettend populair. Deze kamerplant ken je vast beter onder de naam pannenkoekenplant. Deze groene kamerplant wordt niet erg hoog, maar kan wel flink groeien in de breedte. Zijn bladeren zijn erg plat en lijken op - je raadt het al - pannenkoeken! Deze plant heeft een lichte plek nodig en voldoende water. In de zomer is dat twee keer per week en in de winter een keer per week. Het leuke is dat je deze plant makkelijk kunt stekken. Voordat je het weet heb je een leger baby-pilea’s in huis!

 

4. Corokia Cotoneaster

De Corokia Cotoneaster is een stijlvolle interieurplant, maar kan ook buiten staan. De takken van deze plant groeien allerlei kanten op vandaar dat de Corokia Cotoneaster ook wel de zigzagplant genoemd wordt. Deze plant heeft een grijs/groen blad en krijgt gele, stervormige bloemen. Geef de Corokia Cotoneaster een lichte, zonnige plek in huis en wekelijks water. Tip: de takken van deze plant kun je leuk gebruiken als paastak.

 

5. Olifantsoor

De Alocasia herken je aan de enorme bladeren. Niet alleen vanwege de moeilijke naam maar ook vanwege het uiterlijk wordt deze plant vaak de Olifantsoor genoemd. De plant heeft dikke stengels en grote bladeren, die inderdaad iets weg hebben van een olifantsoor. Deze kamerplant heeft veel licht nodig maar mag niet in direct zonlicht staan. Vergeet hem niet regelmatig te draaien om scheefgroei te voorkomen want de Olifantsoor groeit naar het licht toe. Ook heeft de Alocasia veel water nodig.

 

6. Luchtplanten

Luchtplanten zijn de ideale kamerplanten als je geen groene vingers hebt. Het is een verzamelnaam voor ongeveer 500 verschillende plantensoorten. De meeste van deze planten hebben geen of nauwelijks wortels. Je hoeft ze daarom ook niet in de aarde te zetten. Deze planten halen de voedingsstoffen uit de luchtvochtigheid vandaar ook de naam luchtplanten. Deze kleine plantjes hoef je slechts 1 a 2 keer te besproeien met water. Deze plantjes zijn erg leuk als decoratie in de woonkamer.