Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 13 november 2017

Europese steden met het ultieme kerstgevoel

Pepernoten in augustus, kerstetalages in oktober en dus nu een blogpost over de leukste Europese steden met het ultieme kerstgevoel in november. Ben jij ook zo dol op fonkelende kerststerren, duizenden mini-lampjes en feestelijke versieringen? De mooiste kerstetalages en kerstafdelingen vind je in deze Europese steden. Tijd voor een roadtrip!

 

Kerstetalages in Londen

Er is geen stad die zoveel kerst uitstraalt als Londen. Op 7 november worden in Oxford Street 750.000 kerstlampjes aangestoken. En als je al vaker in Londen bent geweest, weet je dat dit bij lange na niet de enige plek is. De lichtjes in Carnaby worden ontstoken op 9 november, die in het Enchanted Woodland op 10 november, Covent Garden op 14 november en Regent street op 16 november. De laatste weken van november en de eerste weken van december zijn een perfecte tijd om de kerstlampjes te bekijken. Daarnaast zorgen Harrods en alle andere grote warenhuizen voor een waar kerstspektakel. Niet alleen de kerstetalages zijn prachtig; ook de kerstafdelingen zijn een bezoek waard. Red je het niet om voor de feestdagen vrij te nemen? De lampjes branden nog tot 5 januari 2018.

 

Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten in Duitsland zijn een uitstekende manier om je kerstgevoel te bevredigen.

Kerstmarkt Berlijn

Berlijn is niet de meest dichtstbijzijnde stad met een kerstmarkt, maar het feit dat er meerdere kerstmarkten zijn, maakt de stad heel aantrekkelijk. Bij de Gedächtniskirche vind je een magisch winterwonderland met ontelbare lichtjes, draaimolens, ambachtslieden die hun werk verkopen en natuurlijk heel veel Glühwein.

Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkt in Keulen bestaat eigenlijk uit zes kerstmarkten die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. De Christmas Avenue kerstmarkt is uniek: dit is één van de weinige homokerstmarkten ter wereld. Keulen is sowieso een leuke stad, maar met kerst is het helemaal sfeervol. Beklim vooral ook de Dom en breng een bezoek aan de haven. Vanaf eind november tot net voor kerst wordt hier de kerstsfeer gecombineerd met heerlijke kerstgerechten.

Kerstmarkt Oberhausen

Oberhausen heeft twee belangrijke kerstmarkten: de Weihnachtswald in het stadscentrum en die in CentrO. De Weihnachtswald kerstmarkt is een waar kerstbos met 81 sparren die wel twaalf meter hoog zijn, 150 sparren van vijf meter hoog en dan nog dertig hutten en natuurlijk de onmisbare carousel. In CentrO, het grootste winkelcentrum van Europa, kun je lekker binnen genieten van de kerstsfeer. Alle kerstmarkten zijn vanaf ongeveer 27 november tot en met 23 december te bezoeken. De markt in CentrO begint al op 16 november.

Rovaniemi, Lapland

Heb je zin en tijd om een beetje verder te reizen? Dan ga je natuurlijk naar de woonplaats van de kerstman: Rovaniemi in Fins Lapland. Je kunt hier naar Santa Claus Village, maar ook een huskytocht maken, op Noorderlicht tour en een safari op een sneeuwscooter doen. Voor de kinderen is alleen de ongerepte natuur en sneeuw al fantastisch. Het duurt even voor je er bent - minimaal vijf uur vliegen inclusief overstap in Helsinki - maar dan heb je ook wat.