Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 6 april 2022

Verbod op klik bolletjes?

Het RIVM wil een rem op smaaksprays, klik bolletjes en teerfilters. Deze producten zouden voortaan alleen nog in tabaksspeciaalzaken en rookwebwinkels beschikbaar moeten zijn.

Sinds het verbod op menthol sigaretten zijn smaaksprays, aroma druppels, filters, klik bolletjes en smaakkaartjes populair geworden onder rokers. Met deze producten kun je een maak toevoegen aan sigaretten en andere tabaksproducten. Het RIVM pleit voor restricties op reclame en verkoop van deze producten en heeft een advies uitgebracht aan het ministerie van volksgezondheid.

Verbod op smaakjes

Tabak met een smaakje is bij wet verboden. Dit is gedaan om roken onder jongeren te ontmoedigen. Sinds het verbod zijn er tal van producten op de markt gekomen die alsnog een smaak toevoegen aan de sigaret. Binnenkort worden smaakjes voor e-sigaretten ook verboden.

Naar schatting gebruiken nu honderdduizenden rokers een smaakaccessoire. Ook gebruikt vier procent van de rokers middelen die claimen de sigaret minder schadelijk te maken, met speciale filters bijvoorbeeld.

Wat vind jij?

Rook jij, en heb je deze smaakmakers wel eens geprobeerd? We zijn benieuwd wat jij vindt van deze nieuwe plannen?

Reacties

 • Door WillemC, 6 april 2022

  Wanneer komt er een verbod op drank reclames. De jongeren die beginnen steeds jonger met drinken. Alcohol verslaving is ook dodelijk.

 • Door Anomiempje, 6 april 2022

  Simpel, er wordt van alles toegelaten om achteraf, eens iedereen eraan gewend is en vet betaald heeft, terug te verbieden. <br />
  Uiteraard snap ik dat het roken met of onder smaakje zeer schadelijk is voor iedereen maar dat l...

 • Door Leentje, 6 april 2022

  WTF?!?!?!?!?
  Echt !!!!
  Vanaf wanneer gaat dit exact in?

 • Door Kristin, 6 april 2022

  Sorry maar waar willen ze nog alles verbot drop doen, normaal mag je toch sigaretten niet onder 18 jaar kopen tog? dus willen ze volwassenen mensen zeggen wat ze durven roken zoals nu al vervelend is dat mij andere mensen omdat...

 • Door Judith, 6 april 2022

  Ik rook parttime, alleen met een feestje. Ik vind het dan wel lekker om eens een menthol sigaret te roken. Ik ben 45 en vind dat ik zelf moet kunnen beslissen wat en hoe ik mijn sigaret rook. Stop de betutteling....

 • Door Willy van Knippenberg, 6 april 2022

  Dank voor jouw reactie. Als de smaakaccessoires worden verboden dan is er een grote kans dat ook de Frutastick niet meer leverbaar is.

 • Door Jan Butzelaar, 6 april 2022

  Ik gebruik geen bolletjes maar wel Frutastick blijven deze wel?

 • Door ellen, 6 april 2022

  Ik noem dit mensen boycotten. Waarom alles afnemen waar de overheid hun inkomsten vandaan halen. Nu betalen de rokers. Binnekort verbieden ze de cigaretten ook en gaan niet-rokers mee betalen. Waar gaat men anders het geld vand...

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden